Εκστρατεία για… φθηνή μπύρα στη Μ. Βρετανία!

Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για επιπλέον φόρο 5 cents στις πωλήσεις της μπύρας είναι ο λόγος που οδήγησε τους… λάτρεις του ποτού να αρχίσουν μια εκστρατεία ενάντια σε αυτό. Ειδικότερα, οι υπέρμαχοι της φθηνής μπύρας δηλώνουν ότι οι επικείμενες αυξήσεις θα φέρουν κλείσιμο αρκετών παμπ, ενώ καλούν τον υπουργό Οικονομικών, Τζορτζ Όσμπορν να το ξανασκεφτεί!

Σημειώνεται ότι η τιμή της μπίρας έχει αυξηθεί σημαντικά, καθιστώντας την απαγορευτική για το μέσο εργαζόμενο. Για παράδειγμα, ενώ ένα μεσαίο ποτήρι μπίρας κοστίζει στη Μεγάλη Βρετανία 3,22 λίρες, στην Ισπανία το αντίστοιχο

μέγεθος έχει τιμή 1,70 λίρες.

Τα μέλη της εκστρατείας υποστηρίζουν ότι η φορολόγηση του αλκοόλ δεν θα περιορίσει αυτόματα τα περιστατικά λόγω μέθης, ούτε θα μειώσει την κατανάλωση των αλκοολούχων ποτών. Ταυτόχρονα δηλώνουν ότι η διατήρηση της φορολογίας στα σημερινά επίπεδα θα αυξήσει τα έσοδα, θα προστατεύσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, θα επιτρέψει τη δημιουργία ακόμη περισσότερων και θα βοηθήσει ένα από τα σημαντικότερα εθνικά, περιουσιακά στοιχεία της Μεγάλης Βρετανίας, τις παραδοσιακές παμπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα