Έκοβαν το ρεύμα σε σπίτια ηλικιωμένων και τους λήστευαν

Σπείρα που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε καταστήματα και σπίτια, όπου διέμεναν κυρίως ηλικιωμένα άτομα, στην περιοχή των βορείων προαστίων, εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.

Συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους σε αυτή, δύο ημεδαποί ΡΟΜΑ (ηλικίας 20 και 25 ετών), ενώ αναζητούνται δύο ακόμα άτομα, εκ των οποίων ο ένας έχει ταυτοποιηθεί.

Πιο αναλυτικά, τα μέλη της σπείρας εφάρμοζαν ειδική μεθοδολογία δράσης, η οποία

καταγράφεται για πρώτη φορά.

Συγκεκριμένα, αφού επέλεγαν οικίες στις οποίες διέμεναν ηλικιωμένα άτομα, διέκοπταν τις βράδυνες ώρες την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος, αφαιρώντας τις ασφάλειες από τους εξωτερικούς μετρητές της Δ.Ε.Η. Στη συνέχεια, επιτίθεντο αιφνιδιαστικά στους ενοίκους, οι οποίοι εξέρχονταν από την οικία τους για να ελέγξουν τη «βλάβη» και ασκώντας σωματική βία, εισέρχονταν στους εσωτερικούς χώρους όπου αφαιρούσαν χρήματα, χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα αξίας.

Σε μία μάλιστα από τις επιθέσεις, οι δράστες, είχαν προκαλέσει τόσο σοβαρά τραύματα σε ηλικιωμένο, ο οποίος αρχικά είχε διακομισθεί στο νοσοκομείο και τελικά, μετά από λίγες ημέρες, κατέληξε.

Σε βάρος των μελών της σπείρας ασκήθηκε ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία, της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διάπραξης ληστειών από κοινού και της πλαστογραφίας, ενώ η υπόθεση παραπέμφθηκε στο αρμόδιο Τακτικό Ανακριτή για κύρια ανάκριση.

Keywords
Τυχαία Θέματα