Εκλογική ετοιμότητα από Τσίπρα

Σε «εκλογική ετοιμότητα» τέθηκε από τον πρόεδρό του Αλέξη Τσίπρα ο ΣΥΡΙΖΑ με βάση το κεντρικό πολιτικό του συμπέρασμα ότι στις ευρωεκλογές το κόμμα κέρδισε «μια μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο» τον οποίο όπως είπε «έχει μπροστά του και θα είναι σκληρός» .

Ο κ. Τσίπρας διεμήνυσε μάλιστα στα μέλη της ΚΟ ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ

δεν θα πάει φέτος για μπάνια», εκτιμώντας ότι θα σημειωθούν σημαντικές εξελίξεις στη χώρα το αμέσως επόμενο διάστημα.

«Αυτό το μετεκλογικό και πιθανότατα και προεκλογικό καλοκαίρι» είπε ο κ. Τσίπρας, «υπάρχουν για την κοινωνία δύο επιλογές: Ή το Φθινόπωρο θα επιβληθούν νέα σκληρά μέτρα και τη διαπραγμάτευση για το χρέος θα αναλάβουν οι διορισμένοι των Καννών και οι εντεταλμένοι των Γερμανών ή το Φθινόπωρο θα υπάρξει νέα κυβέρνηση, με νωπή λαϊκή εντολή, η οποία θα αναλάβει να διαπραγματευθεί με τους δανειστές, με γνώμονα τη σωτηρία της κοινωνίας και του λαού και αυτό πρέπει να διαπερνά όλη την πολιτική μας δράση

Το δεύτερο και ιδιαίτερα έντονο μήνυμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, προς όσους ασκούν κριτική στην πολιτική του, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ενσωματώνεται στο σύστημα ήταν η διακήρυξή του ότι «είμαστε κλειστοί όσο δεν παίρνει στο δέλεαρ της εξουσίας, στην υποστολή του ριζοσπαστισμού μας, στο στρογγύλεμα των θέσεών μας για να γίνουμε δήθεν αποδεκτοί από πιο συντηρητικά στρώματα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε ταυτόχρονα ότι θα συνεχίσει την πολιτική συμμαχιών που ακολουθεί, σημειώνοντας: «είμαστε ανοιχτοί στην κοινωνία, στο διαφορετικό, στο διαφοροποιημένο, σε ρεύματα και τάσεις που ακόμα μας αντιμετωπίζουν με καχυποψία, σε συμμαχίες και συμμάχους που προωθούν έστω και ένα βήμα την ανατροπή, την αλλαγή, την υπόθεση της απελευθέρωσης της χώρας από την παγίδα των μνημονίων».

Βούλτεψη: «Να μην στερήσει από κανένα σύντροφό του τα μπάνια»

Άμεση ήταν η απάντηση της νέας κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη στα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Αυτό που περισσότερο τον απασχολεί είναι η αγωνία για το κόμμα του και όχι για το μέλλον της χώρας. Οι εκλογές τελείωσαν, ζήτω οι εκλογές. Ή, όπως έλεγε ο Μπρεχτ, "αν ο λαός δεν μας αρέσει, θα... εκλέξουμε άλλον λαό". Όπως προκύπτει από την σημερινή συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, επιθυμία του κ. Τσίπρα είναι να ψηφίζει και να ξαναψηφίζει ο λαός έως ότου ψηφίσει τελικά το κατά ΣΥΡΙΖΑ “σωστό”.

Η διαδικασία της αποτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος από την αξιωματική αντιπολίτευση, ξεκίνησε στις 29 Μαΐου με τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, συνεχίστηκε σήμερα στη συνεδρίαση της Κ.Ο. και αναμένεται, όπως πληροφορούμεθα, να ολοκληρωθεί στη συνεδρίαση της Κ.Ε. του κόμματος το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Ελπίζουμε, έως τότε να μας εξηγήσουν για ποιο λόγο, μετά από τόσες υποσχέσεις και τόσες υβριστικές επιθέσεις, δεν κατόρθωσαν να μετατρέψουν σε "θύελλα" τη λαϊκή βούληση, αντίθετα έχασαν και 150.000 ψήφους» είπε η κυρία Βούλτεψη για να προσθέσει:

«Εντός συνόρων, έγινε και πάλι "αριστερός", υβρίζοντας τον πρωθυπουργό, και επιλέγοντας ξανά τον αδιέξοδο δρόμο του "προφήτη της ανατροπής"» τόνισε και συνέχισε καταλήγοντας: .

«Και μια φιλική συμβουλή: Να μη στερήσει από κανέναν σύντροφό του τα θερινά μπάνια. Τέτοια "υπαρξιακά διλήμματα" αντιμετωπίζονται πιο εύκολα στις παραλίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα