Εκλογές μέσω facebook για πρώτη φορά στην ιστορία!

Η πολιτεία της Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα γίνει η πρώτη πολιτεία που θα προσφέρει εγγραφή ψηφοφόρων μέσω Facebook.
Η πολιτεία που ανακοίνωσε την πρωτοποριακή μέθοδο εγγραφής ψηφοφόρων έχει συνηθίσει τους πολίτες της σε πρωτοποριακές online μεθόδους.

Το 2008 η Ουάσιγκτον ήταν μόλις η δεύτερη πολιτεία που προσέφερε τη δυνατότητα στους πολίτες να εγγραφούν ως ψηφοφόροι μέσω διαδικτύου και να μπορούν να ψηφίζουν από το σπίτι

τους.
Μια νέα εφαρμογή στο Facebook που δημιουργήθηκε από τη Microsoft επιτρέπει στους χρήστες να αποκτήσουν πρόσβαση στο σύστημα ψήφων MyVote χρησιμοποιώντας το λογαριασμό τους στο Facebook.
Σήμερα η Ουάσινγκτον και μόλις 12 άλλες πολιτείες μεταξύ των οποίων οι Nevada, Connecticut και η Indiana προσφέρουν εγγραφή μέσω διαδικτύου.
Η Ουάσινγκτον ελπίζει να κάνει όσο το δυνατόν πιο εύκολη την πόσβαση στην ψήφο έτσι ώστε να προσελκύσει δεκάδες νέους ψηφοφόρους που θα κάνουν την εγγραφή τους εύκολα και απλά.
Μεταξύ του Μαρτίου 2010 και του Μαρτίου 2011, το 60% των ψηφοφόρων που έκαναν εγγραφή online ανήκαν στο ηλικιακό κοινό 18-34.
Η εγγραφή μέσω διαδικτύου είναι πιο εύκολη και πιο γρήγορη για τους χρήστες, ενώ εξοικονομεί και στο κράτος από 0,5 έως 2 δολάρια ανά χρήστη.

Keywords
Τυχαία Θέματα