Έκλεβαν «έξυπνα» αυτοκίνητα με σενάριο κινηματογραφικής ταινίας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Έκλεβαν σε όλη την Αττική «έξυπνα» αυτοκίνητα, μικρού κυβισμού, αλλά μεγάλης εμπορικής αξίας, τα μετέφεραν με προφυλάξεις και… κανόνες ασφαλείας σε αποθήκες στη Δυτική Αττική και εκεί ή άλλαζαν τα στοιχεία τους και τα πουλούσαν ή τα «χειρουργούσαν» και διέθεταν τα ανταλλακτικά! Τουλάχιστον 38 οδηγοί τέτοιων αυτοκινήτων τα έχασαν από τη μια στιγμή στην άλλη. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, μετά από έρευνες που διήρκεσαν πολύ καιρό, κατάφεραν να φθάσουν στο… χειρουργείο, όπου πέρασαν χειροπέδες

σε δύο μέλη της σπείρας, 26 και 34 χρόνων. Ψάχνουν άλλους δύο της ίδιας σπείρας.

Η στόχευσή τους ήταν αυτοκίνητα συγκεκριμένου τύπου με έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον. Σε πολλές περιπτώσεις, λέει η αστυνομία, τα αυτοκίνητα προορίζονταν να αντικαταστήσουν άλλα ίδιου τύπου, που είχαν υποστεί σοβαρή βλάβη ή η επισκευή τους ήταν ασύμφορη. Σε αυτές τις περιπτώσεις παραποιούσαν τους αριθμούς πλαισίου, ώστε αυτά να μην είναι εύκολα αναγνωρίσιμα. Για να θέσουν τα οχήματα σε λειτουργία, χρησιμοποιούσαν εξελιγμένο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, με κατάλληλο λογισμικό, παρακάμπτοντας έτσι, τα ηλεκτρονικά συστήματα ακινητοποίησης (immobilizer).

Ο τρόπος δράσης στηριζόταν σε… κανόνες ασφαλείας των ίδιων των μελών της ομάδας. Αφού πρώτα, εντόπιζαν σταθμευμένα τα οχήματα, τα έκλεβαν και τα οδηγούσαν στη Ν. Φιλαδέλφεια, όπου και τα στάθμευαν σε επιλεγμένα σημεία για χρονικό διάστημα δύο-τριών ημερών, υπό το φόβο ότι μπορεί να εντοπιστούν σε περίπτωση που διέθεταν δορυφορικό σύστημα εντοπισμού (GPS). Μόλις περνούσε το επίμαχο διάστημα πήγαιναν στο σημείο, με ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης και κατά βάση με ένα άλλο αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιούσαν ως «συνοδευτικό» σε όλη τη διαδρομή μέχρι την αποθήκη-συνεργείο. Το συνοδευτικό κινείτο ακριβώς πίσω από το κλεμμένο, ώστε να μην είναι ορατή η πινακίδα κυκλοφορίας από αστυνομικούς. Στις έρευνες βρέθηκαν έξι αυτοκίνητα, εξαρτήματα και πλήθος εργαλείων.

Το άρθρο Έκλεβαν «έξυπνα» αυτοκίνητα με σενάριο κινηματογραφικής ταινίας εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα