Εκκωφαντικό «Όχι» από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τον Βύρωνα Πολύδωρα στην θέση του Προέδρου του ΕΣΡ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Πέρα από την άρνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την το πρόσωπο του Βύρωνα Πολύδωρα ως νέου Προέδρου στο Εθνικό Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, και τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέφρασαν την διαφωνία τους προς μια τέτοια προοπτική.

«Πυρ ομαδόν» από την αντιπολίτευση

Η Νέα Δημοκρατία ξεκαθάρισε εξαρχής με επίσημη ανακοίνωσή της πως θεωρεί πως ο Βύρων Πολύδωρας δεν «πληροί

τις προϋποθέσεις» για Πρόεδρος του ΕΣΡ, υπενθυμίζοντας πως είχε στηρίξει τον Νόμο Παππά, ενώ ταυτόχρονα είχε προτείνει την «αδιανόητη» -όπως τονίζουν από την αξιωματική αντιπολίτευση- συνεργασία της Νέας Δημοκρατίας με την Χρυσή Αυγή.

Κάθετο αντίθετο προς την επιλογή Πολύδωρα είναι και το Ποτάμι χαρακτηρίζοντας τον ως ένα πρόσωπο που συμβολίζει την «Ελλάδα της χρεοκοπίας». Ενώ στην ανακοίνωση του κόμματος σημειώνεται : «To Ποτάμι δεν παίζει με τους θεσμούς και δεν πρόκειται να συναινέσει στον ευτελισμό των ανεξάρτητων αρχών. Δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο του ΕΣΡ ένα πρόσωπο από το βαθύ παρελθόν της Ελλάδας της χρεοκοπίας»

Στο ίδιο μοτίβο κινούνται και οι αναρτήσεις του Σταύρου Θεοδωράκη στο twitter όπου σχολιάζει σκωπτικά «όταν ξεκινάς με Καμμένο είναι λογικό να τελειώνεις με Πολύδωρα. Η ελπίδα…το ‘βαλε στα πόδια».

Στο ίδιο μήκος κύματος και το ΠΑΣΟΚ που εκφράζει επίσης με σαφή τρόπο την διαφωνία του για την επιλογή του Πολύδωρα ως Προέδρου του ΕΣΡ. Ειδικότερα σε ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται :

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη παραμένει σταθερή στην θέση της, ότι θα συμβάλλει θετικά στην συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ώστε να υπάρξει σωστή ρύθμιση στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Τα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν την ανεξάρτητη αρχή -και ιδιαίτερα αυτό του Προέδρου- επιβάλλεται να πληρούν αυστηρές προϋποθέσεις ώστε και συμβολικά και ουσιαστικά να μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ευθύνες αλά και να συγκεντρώνουν την ευρύτερη αποδοχή. Αυτό εξάλλου είναι και το πνεύμα του Συνταγματικού νομοθέτη όπως αποτυπώθηκε ρητά στις διατάξεις του Συντάγματος, που προβλέπουν την αποδοχή των 4/5 της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής. Ο προτεινόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφιος Πρόεδρος κ Βύρων Πολυδωρας δεν ικανοποιεί τα κριτήρια που έχουμε θέσει. Η πρόταση του εξυπηρετεί απλά τα γνωστά πολιτικά παιχνίδια των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με την συντηρητική παράταξη, με αντάλλαγμα την πολιτική ασυλία της καταστροφικής -για τη χώρα- περιόδου 2004/2009. Εξυπακούεται ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει τον «Υπουργό της ζαρντινιέρας». Αυτόν που είχε προτείνει τη συνεργασία του πολιτικού του χώρου, με την Χρυσή Αυγή. Περιμένουμε πραγματικά συναινετικές προτάσεις ώστε να συγκροτηθεί αξιόπιστο και αποδεκτό ΕΣΡ».

Με δηκτικό τρόπο σχολίασε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με ανάρτησή του στο twitter. Ειδικότερα ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό μια μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο Βύρων Πολύδωρας με τον Νίκο Νικολόπουλο, τον Παναγιώτη Ψωμιάδη και τον Χρήστο Ζώη. Ενώ σχολίασε : «Μεγάλη ξεφτίλα η πρόταση Βύρων Πολύδερα για το ΕΣΡ από τον ΣΥΡΙΖΑ!Πόσο δεξιά ρε σύντροφοι του Καμμένου!»

Το ΚΚΕ από την πλευρά του, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε παζάρια που αφορούν στην αναδιανομή της πίτας στα μέσα ενημέρωσης ενώ χαρακτηριστικά σημειώνει στην ανακοίνωσή του : «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν αναγορεύσει σε «μητέρα των μαχών» το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και της συγκρότησης του ΕΣΡ, για να κρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση σε όλα τα άλλα σοβαρά και κρίσιμα ζητήματα που επιδεινώνουν τη ζωή του λαού».

Ενώ η Ένωση Κεντρώων στην δική της τοποθέτηση, υποστηρίζει πως η κυβέρνηση πρέπει να απέχει από κάθε νομοθετική πρωτοβουλία σε σχέση με το τηλεοπτικό τοπίο, τονίζοντας πως πρέπει να συγκροτηθεί το ΕΣΡ και να εκχωρηθούν σε αυτό όλες οι αρμοδιότητες για την λειτουργία των καναλιών. Ενώ παράλληλα καλεί την Νέα Δημοκρατία να συμβάλλει ώστε να συγκροτηθεί το ΕΣΡ, διαφορετικά θα εμφανιστεί ως κόμμα που στο μόνο που στοχεύει είναι να ρίξει την κυβέρνηση.

Το άρθρο Εκκωφαντικό «Όχι» από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τον Βύρωνα Πολύδωρα στην θέση του Προέδρου του ΕΣΡ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα