Σε Φλώρινα και Καστοριά «χτύπησαν» οι απατεώνες με τα τηλεφωνήματα του τρόμου

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

του Πέτρου Καρσιώτη

Κι όμως.

Παρά τις αλλεπάλληλες συλλήψεις μελών των εγκληματικών οργανώσεων που τρομοκρατούν τηλεφωνικά τα θύματά τους περί δήθεν εμπλοκής συγγενικών τους προσώπων σε σοβαρά τροχαία δυστυχήματα και παρά τις συμβουλές της Αστυνομίας για την μεγάλη απάτη, η ιστορία… επαναλαμβάνεται και νέα θύματα πέφτουν στα

δίχτυα των απατεώνων.

Στη Φλώρινα μέλη εγκληματικής οργάνωσης έριξαν τα δίχτυα τους σε δέκα τρεις πολίτες, ιδιαίτερα γυναίκες με παιδιά. Στις δώδεκα άκουσαν το… βροντώδες κλείσιμο του τηλεφώνου είτε γιατί οι ίδιοι ήταν ενήμεροι είτε γιατί κοντά τους βρίσκονταν νεότεροι και επενέβησαν.

Μία γυναίκα όμως η… δέκατη Τρίτη, τρομοκρατήθηκε σε τέτοιο βαθμό που έσπευσε να παραδώσει στους… αστυνομικούς-μαϊμού, 6.600 ευρώ για «να μην έχει συνέπειες η κόρης της για τροχαίο που προκάλεσε»! Αν αντιδρούσαν με τον ίδιο τρόπο και τα άλλα 12 υποψήφια θύματα τα κέρδη των απατεώνων θα έφθαναν τα 310.000 ευρώ!

Η Αστυνομία στη Φλώρινα εξιχνίασε 13 περιπτώσεις στις οποίες ενεπλάκησαν Βούλγαροι, μέλη των εγκληματικών οργανώσεων που μετέρχονται του συγκεκριμένου «σεναρίου» για να αποσπάσουν τις οικονομίες των πολιτών σε διάφορες περιοχές.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν μέσα σε ΙΧΕ αυτοκίνητο δύο Βούλγαρους, ηλικίας 54 και 31 χρόνων, με βάση στοιχεία που είχαν δώσει άτομα που επιχείρησαν να εξαπατήσουν.

Αναζητούνται ακόμη ένας άνδρας και μια γυναίκα, τα οποία, λέει η Αστυνομία «ήταν επιφορτισμένα με την ανεύρεση υποψήφιων θυμάτων και την υπόδειξη στους ανωτέρω συλληφθέντες συνεργούς τους, του τόπου παραλαβής των χρημάτων από τους παθόντες».

Τα μέλη, λοιπόν, της ομάδας, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με δεκατρία άτομα στις πόλεις της Φλώρινας και της Καστοριάς, (εκ των οποίων τα πέντε άτομα στην Φλώρινα και τα οχτώ στην Καστοριά).

Ως προς την 66χρονη που έπεσε θύμα, έγινε γνωστό ότι παρέδωσε στον 54χρονο από τη Βουλγαρία τα 6.600 ευρώ, αφού προηγουμένως είχε πεισθεί, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, να παραδώσει τα χρήματα προκειμένου η κόρη της, η οποία δήθεν είχε εμπλακεί με υπαιτιότητά της σε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, να μην έχει ποινικές συνέπειες.

Συνολικά στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνά και το ποσό των 6.600-ευρώ.

Το άρθρο Σε Φλώρινα και Καστοριά «χτύπησαν» οι απατεώνες με τα τηλεφωνήματα του τρόμου εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα