Εκκλησίες στο στόχαστρο απατεώνων

Είναι γνωστό ότι «πενία τέχνας κατεργάζεται»,  και στις καταστάσεις που βιώνουμε σήμερα κι έχουν ως κυρίαρχο χαρακτηριστικό  την φτώχεια, καθένας μας αναζητά τρόπους να εξασφαλίσει τα προς το ζην. Είναι δικαίωμα αυτό και ταυτόχρονα υποχρέωση απέναντι  στον εαυτό  και στην οικογένειά μας.

Ως εδώ, καλά… Το θέμα είναι να μην εκτρεπόμαστε από τα όρια της νομιμότητας. Το τελευταίο διάστημα της μεγάλης δυσπραγίας, ορισμένοι αετονύχηδες επινοούν ευφάνταστα κόλπα για να αποσπάσουν από καλοπροαίρετους συνανθρώπους μας χρήματα. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να βάλουν στο στόχαστρό τους ακόμη και εκκλησίες.

Σύμφωνα

με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός,  κάποια γυναίκα τηλεφωνεί «εκ μέρους του Υπουργείου Πολιτισμού» σε ιερείς της Μητρόπολης Ηλείας (Σταφιδοκάμπου, Δαφνιώτισσας, Περιστερίου, Φραγκαβίλλας Αμαλιάδος, Αγίου Αθανασίου Πύργου), ότι δήθεν έχει τη δυνατότητα  να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για  τους Ναούς των, με την ένταξή τους στο  πρόγραμμα   ΕΣΠΑ, μέχρι 500.000 ευρώ, αρκεί να της αποστείλουν σχετικά δικαιολογητικά και το ποσό των 80 ευρώ.

Ο Μητροπολίτης επισημαίνει,  απευθυνόμενος στους ιερείς και τα μέλη των εκκλησιαστικών συμβουλίων των ναών του νομού: «Επειδή πιστεύουμε ότι πρόκειται για ένα νέο τρόπο εξαπατήσεως των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων, εφιστώμεν την προσοχή σας, ώστε να μην πέσετε θύματα».

Πηγή: ilialive.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα