Αλληλεγγύη στις φτωχές χώρες για την κλιματική αλλαγή

Από την Ντόχα του Κατάρ, όπου συνεδριάζει η Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης συμφωνήθηκε να διατεθούν άμεσα 30 δισ. δολάρια, που έχουν εξοικονομήσει οι  ανεπτυγμένες χώρες για να βοηθήσουν τις αναπτυσσόμενες, ώστε να επιτύχουν τους στόχους για την μείωση των εκπομπών ρύπων και να συμβάλουν στην αναστολή των ρυθμών υπερθέρμανσης του πλανήτη.

«Οι αναπτυσσόμενες χώρες χρειάζονται αυτά τα χρήματα, για να μπορέσουν να κινηθούν προς την κατεύθυνση των χαμηλότερων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα», δήλωσε ο Μπιντού Λοχάνι,

αντιπρόεδρος της Ασιατικής Τράπεζας Ανάπτυξης, για να προσθέσει: «Εάν δεν πάρουμε οι ίδιοι πρωτοβουλίες για την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, δεν θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την αύξηση της μέσης θερμοκρασίας κατά 2 με 3 βαθμούς Κελσίου, όπως προβλέπουν τα σενάρια».

Σημειωτέον ότι τα πλούσια κράτη έχουν ήδη αποδεσμεύσει περίπου 30 δισ. δολάρια για τα φτωχά κράτη, ώστε να αρχίσει η μείωση των εκπομπών ρύπων και η προσαρμογή στα αποτελέσματα της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Ωστόσο, η ισχύς των δεσμεύσεων, που είχαν γίνει το 2009 εκπνέει φέτος. Υπενθυμίζουμε ότι τα 193 κράτη- μέλη του ΟΗΕ έχουν δεσμευτεί μέχρι το 2020 σε σημαντικούς περιορισμούς στην εκπομπή ρύπων, που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα