Εκκίνηση για την F1

Από την πίστα του Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης ξεκινά, όπως κάθε χρόνο και η φετινή διαδρομή του πρωταθλήματος της Formula 1. Η εκκίνηση θα δοθεί νωρίς το πρωί της Κυριακής, δική μας ώρα, απόγευμα ώρα Μελβούρνης (17:00) και τα μονοθέσια των οδηγών θα είναι έτοιμα για την διεκδίκηση του Παγκόσμιου Τίτλου.

Στο πρωτάθλημα που ξεκινά θα οι Ντανιέλ Ρικιάρντο (Ρεντ Μπουλ), Λιούις Χάμιλτον (Μερσέντες), Σεμπάτιαν Φέτελ (Φεράρι), Παστόλ Μαλδονάδο (Λότους), Φερνάντο Αλόνσο (Μακλάρεν), Νίκο Χούλκεμπεργκ

(Σαχάρα Φορς Ίντια), Φελίπε Νασρ (Ζάουμπερ), Κάρλος Σάινθ τζούνιο (Τόρο Ρόσο), Φελίπε Μάσα (Γουίλιαμς), Ντάνιελ Κβιατ (Ρεντ Μπουλ), Νίκο Ρόσμπεργκ (Μερσέντες), Κίμι Ραιϊκόνεν (Φεράρι), Ρομέν Γκροζάν (Λότους), Τζένσον Μπάτον (Μακλάρεν), Σέρχιο Πέρες (Σαχάρα Φορς Ίντια), Μάρκους Έρικσον (Ζάουμπερ), Μαξ Φερστάπεν (Τόρο Ρόσο), Βάλτερι Μπότας (Γουίλιαμς). Μεγάλος απών από τον πρώτο αγώνα θα είναι ο Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος δίνει «μάχη» για να είναι έτοιμος για τη Μαλαισία. Στην Αυστραλία θα τρέξει στη θέση του ο τρίτος οδηγός της Μακλάρεν, Κέβιν Μάγκνουσεν.

Ο πρώτος αγώνας, στην πίστα του Άλμπερτ Παρκ, που χρησιμοποιείται καθημερινά ως δημόσιος δρόμος γύρω από τη λίμνη του πάρκου, είναι ταυτόχρονα δύσκολη, καθώς χρειάζεται μια κάποια προσαρμογή οδηγών και μονοθεσίων σε αυτήν, αλλά και θεαματικά γρήγορη, ίσως από τις δύο τρεις πιο γρήγορες, με την διαδρομή να περιλαμβάνει 5,303 χλμ μέσα στο πάρκο, αποτελούμενη από μικρές ευθείες και από 16 στροφές, εκ των οποίων οι 10 είναι δεξιές και οι υπόλοιπες 6 αριστερές.

Το πρόγραμμα του πρωταθλήματος είναι το ακόλουθο:

1ΑυστραλίαΜελβούρνη15 Μαρτίου2ΜαλαισίαΚουάλα Λουμπούρ29 Μαρτίου3ΚίναΣαγκάη12 Απριλίου4ΜπαχρέινΣακχίρ19 Απριλίου5ΙσπανίαΒαρκελώνη10 Μαΐου6ΜονακόΜόντε Κάρλο24 Μαΐου7ΚαναδάςΜόντρεαλ7 Ιουνίου8ΑυστρίαΣπίλμπεργκ21 Ιουνίου9Μ. ΒρετανίαΣίλβερστοουν5 Ιουλίου10ΓερμανίαΧόκενχαϊμ19 Ιουλίου11ΟυγγαρίαΒουδαπέστη29 Ιουλίου12ΒέλγιοΣπα23 Αυγούστου13ΙταλίαΜόντσα6 Σεπτεμβρίου14ΣιγκαπούρηΜαρίνα Μπέι20 Σεπτεμβρίου15ΙαπωνίαΣουζούκα27 Σεπτεμβρίου16ΡωσίαΣότσι11 Οκτωβρίου17ΗΠΑΌστιν25 Οκτωβρίου18ΜεξικόΜέξικο Σίτι1 Νοεμβρίου19ΒραζιλίαΣάο Πάουλο15 Νοεμβρίου20ΗΑΕΆμπου Ντάμπι29 Νοεμβρίου
Keywords
Τυχαία Θέματα