Εκεχειρία 72 ωρών για ανθρωπιστικούς λόγους στη Γάζα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σε εκεχειρία διάρκειας 72 ωρών για ανθρωπιστικούς λόγους, συμφώνησαν Ισραήλ και Χαμάς τα ξημερώματα της Παρασκευής μετά από εκκλήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και των Ηνωμένων Εθνών

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, η κυβέρνηση του Ισραήλ αποδέχθηκε την πρόταση για τριήμερη ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός με τις μαχητικές ομάδες στη Λωρίδα της Γάζας,

η οποία έχει ήδη τεθεί σε ισχύ.

«Το Ισραήλ έχει αποδεχτεί την πρόταση των ΗΠΑ-ΟΗΕ για μια 72ωρη ανθρωπιστική εκεχειρία, η οποία θα ξεκινήσει στις 08:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) την Παρασκευή», δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, ενώ νωρίτερα, η Χαμάς είχε δεσμευτεί ότι θα τηρήσει την κατάπαυση του πυρός εφόσον το ίδιο πράξει και το Ισραήλ.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι υποστηρίζει με θέρμη τη νέα συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζ και κάλεσε τις δύο πλευρές να επιδείξουν πνεύμα αυτοσυγκράτησης τις ώρες πριν από την έναρξη της εκεχειρίας.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται, επίσης, ότι οι ΗΠΑ ευελπιστούν πως είναι δυνατό να ξεκινήσουν «άμεσα» συνομιλίες στο Κάιρο για την επίτευξη μιας μακροπρόθεσμης εκεχειρίας.

«Πιστεύουμε ότι ο μόνος βιώσιμος τρόπος για να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες περί ασφάλειας από την πλευρά του Ισραήλ και να επιτραπεί στους Παλαιστινίους της Γάζας να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή είναι μέσω μια μόνιμης συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Υγείας της Γάζας γνωστοποίησε ότι ο τραγικός αριθμός των Παλαιστινίων που έχασαν τη ζωή τους σε λιγότερο από ένα μήνα έφτασε στους 1.458, στις πιο αιματηρές συγκρούσεις στο έδαφος του Ισραήλ και στα παλαιστινιακά εδάφη από το 1967.

Το άρθρο Εκεχειρία 72 ωρών για ανθρωπιστικούς λόγους στη Γάζα εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα