Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση Ελλήνων πολιτών από τη Λιβύη

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η επιχείρηση απομάκρυνσης Ελλήνων και αλλοδαπών πολιτών από το λιμάνι της Τρίπολης Λιβύης, από το πλήρωμα και τους στρατιώτες που επέβαιναν στη φρεγάτα «Σαλαμίς» του πολεμικού μας ναυτικού..

Η επιχείρηση την οποία ανέλαβε η φρεγάτα «ΣΑΛΑΜΙΣ» με την υποστήριξη οργανικού ελικοπτέρου και κατάλληλα εξοπλισμένης ομάδας ανδρών της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ), είχε σχεδιαστεί μετά από συνεργασία των

υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να υπάρξει μια «γέφυρα» διάσωσης των υπαλλήλων της Ελληνικής πρεσβείας στην Τρίπολη η οποία αποφασίστηκε να εκκενωθεί και των Ελλήνων πολιτών που ήθελαν να φύγουν από τη Λιβύη.

Εκτός των Ελλήνων στη φρεγάτα «Σαλαμίς» επιβιβάστηκαν και πολίτες άλλων χωρών, οι οποίες ζήτησαν από την κυβέρνηση της χώρας μας με την ευκαιρία να απομακρύνει από την περιοχή και δικούς τους πολίτες.

Συγκεκριμένα στη φρεγάτα έχουν επιβιβαστεί 186 συνολικά πολίτες εκ των οποίων 77 είναι από την Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού της ελληνικής Πρεσβείας), 12 από Κύπρο, 78 από Κίνα, 10 από Ηνωμένο Βασίλειο, 7 από Βέλγιο, 1 από Ρωσία και 1 από Αλβανία.

Η φρεγάτα κινείται ήδη προς το λιμάνι του Πειραιά, όπου αναμένεται να καταπλεύσει το πρωί του Σαββάτου 2 Αυγούστου.

Το άρθρο Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση Ελλήνων πολιτών από τη Λιβύη εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα