Εκδήλωση-αφιέρωμα στην ποίηση του Πινδάρου

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Αφιερωμένη στους «Ολυμπιόνικους Ύμνους» του Πινδάρου, μέσα από το βιβλίο του ποιητή Νίκου Σταμάτη, «Το Υπέρτατο Νόημα της Δόξας – Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Φως της Πινδαρικής Ποίησης», είναι η εκδήλωση, που θα γίνει στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης,

την Πέμπτη 7 Ιουλίου, στις 8.30 το βράδυ.

Με ελεύθερη είσοδο (απαραίτητη η κράτηση θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας), η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και συνδιοργανώνεται από την Ηρώ Νικολακέα, τον Ανδρέα Τσολοδήμο, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και την Οργάνωση Πλέον.

Στην εκδήλωση, θα λάβουν μέρος και Έλληνες Ολυμπιονίκες, οι οποίοι θα απαγγείλουν Ύμνους του Πινδάρου, υπό την εποπτεία της αναπληρώτριας Καθηγήτριας του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευανθίας Στιβανάκη. Ο διεθνούς φήμης συνθέτης Φοίβος Βαλαχής θα παίξει στο πιάνο συνθέσεις του αφιερωμένες στο πνεύμα της εκδήλωσης, συνοδευόμενος από καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Πληροφορίες

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206 (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος – Αθήνα, τηλ.: 210 3418550. Κρατήσεις θέσεων: στα ταμεία του Ιδρύματος και τηλεφωνικά: 210 3418579 (Δευτέρα – Παρασκευή: 11:00 – 14:00).

Το άρθρο Εκδήλωση-αφιέρωμα στην ποίηση του Πινδάρου εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα