«Είμαστε η μεγάλη ελπίδα για αλλαγή»

Με ένα μεγάλο αφιέρωμα στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον τίτλο «Αλέξης Τσίπρας: Είμαστε η ελπίδα για αλλαγή», κυκλοφορεί η Guardian. Η βρετανική εφημερίδα κάνει ανασκόπηση τις πολιτικής διαδρομής του Αλέξη Τσίπρα επιχειρώντας να εξηγήσει την άνοδο των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Χάσαμε

τη μάχη αλλά όχι τον πόλεμο. Είμαστε η μεγάλη ελπίδα για αλλαγή. Και δεν θέλουμε μόνο να σταματήσουμε την καταστροφή, το λάθος φάρμακο. Θέλουμε και να αλλάξουμε την Ελλάδα. Οι σωστές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις μπορούν να γίνουν μόνο από εμάς. Το πολιτικό περιβάλλον στην Ελλάδα ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησαν στην κρίση. Χρησιμοποιούσαν τον δημόσιο τομέα για ψήφους», αναφέρει στην εφημερίδα ο κ. Τσίπρας συμπληρώνοντας ότι το πρόβλημα του Δημοσίου δεν είναι ποσοτικό, αλλά ποιοτικό.

«Αυτή η κυβέρνηση δεν θα αντέξει πολύ. Οι νεοφιλελεύθεροι πολιτικοί του αντίπαλοι έχουν αποτύχει οικτρά», συνεχίζει. «Η Ελλάδα είναι μοναδική. Ακόμα και μετά την αναδιάρθρωση του χρέους, αυτό συνέχιζε να φουσκώνει. Και αυτό γιατί τα μέτρα που λαμβάνονται δεν προσφέρουν λύση, αντίθετα συμβάλλουν στο σπιράλ του οικονομικού θανάτου της χώρας. Ένα νέο haircut είναι αναπόφευκτο και θα γίνει μετά τις γερμανικές εκλογές», αναφέρει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο άρθρο αναφέρεται η κριτική που ασκείται στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δηλαδή «επενδύει στην καταστροφή. Τον αποκαλούν δημαγωγό, με γνώση σχολικού επιπέδου όσον αφορά τα οικονομικά θέματα, ενώ πολλοί τον παρομοιάζουν με τον Ανδρέα Παπανδρέου».

Το άρθρο τονίζει ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ «βάζει νερό στο κρασί του» τα τελευταία χρόνια, ενώ όσον αφορά τα αγγλικά του, επισημαίνεται πως προσπαθεί να τα βελτιώσει. «Πλέον παρακολουθώ CNN και διαβάζω Guardian», σχολιάζει ο ίδιος, ενώ τονίζεται ότι είναι από τους λίγους πολιτικούς, οι οποίοι δεν πήγαν σε ιδιωτικό σχολείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα