Ουρές για τα τέλη - Δεν δίνεται παράταση

Ουρές σχηματίζονται στις εφορίες για τα τέλη κυκλοφορίας, καθώς πολλοί είναι αυτοί που αντί να πληρώσουν, θα καταθέσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη, δεν υπάρχει -μέχρι στιγμής- σκέψη για παράταση στην πληρωμή των τελών. Ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε ότι «εάν είναι να δοθεί παράταση θα ανακοινωθεί την Δευτέρα».

Οι φορολογούμενοι έχουν δύο ημέρες

ακόμη, για να αποφασίσουν εάν θα καταθέσουν πινακίδες ή εάν θα πληρώσουν τα τέλη: σήμερα (Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου) και τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου.

Από τα ως τώρα στοιχεία προκύπτει ότι μόλις το 60% έχει πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, χωρίς όμως να συμπεριλαμβάνεται η χθεσινή ημέρα. Από τα μέσα Δεκεμβρίου έως και χθες (Πέμπτη) το υπουργείο Οικονομικών έχει καταγράψει περισσότερες από 70.000 καταθέσεις πινακίδων, με νέα αύξηση της τάξεως του 15% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, άλλοι καταθέτουν τις πινακίδες του δεύτερου ΙΧ τους, άλλοι όμως ακόμη και του μοναδικού οχήματος της οικογένειας. Από το 2009 έως το 2011 έχουν καταθέσει πινακίδες σχεδόν 500.000 φορολογούμενοι, με τους περισσότερους από αυτούς να μην τις παίρνουν ποτέ πίσω.

Δεδομένου του γεγονότος ότι η προθεσμία για την πληρωμή των τελών εκπνέει, σε πολλά υποκαταστήματα τραπεζών σχηματίζονται ουρές πριν καλά - καλά ανοίξουν τις πόρτες τους. Οι ουρές συνεχίζονται μέχρι αργά το απόγευμα στα υποκαταστήματα τραπεζών, που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο.

Συνωστισμός, όμως, παρατηρήθηκε αυτές τις ημέρες και στα εναλλακτικά τραπεζικά δίκτυα, που ορισμένες τράπεζες δίνουν τη δυνατότητα εξόφλησης των τελών κυκλοφορίας, όπως το interntet banking και phone banking. Ειδικότερα, η τηλεφωνική αναμονή στα τηλεφωνικά κέντρα τραπεζών που προσφέρουν αυτή την δυνατότητα ήταν πολύ μεγάλη, σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών, ξεπερνώντας σε μερικές περιπτώσεις και τα 30 λεπτά περίπου.

Στην περίπτωση που δεν δοθεί παράταση στα τέλη κυκλοφορίας, από την αρχή του χρόνου, όσοι δεν έχουν πληρώσει θα κληθούν να καταβάλουν ποσό διπλάσιο του αντιτίμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα