Ειδήσεις από το μέλλον (άποψη)

του Αριστείδη Αποστόλου ([email protected])

Η είδηση αυτή έκανε τον γύρο του κόσμου: νιόπαντροι πραγματοποίησαν το «όνειρό» τους, δολοφονώντας μαζί έναν άγνωστο, στην Αμερική. Για όσους δεν πληροφορήθηκαν τη συγκεκριμένη είδηση, απλώς αναφέρω πως η 18χρονη σύζυγος γνώρισε, μέσα από διαφήμιση για γνωριμίες στο Διαδίκτυο, έναν άτυχο 42χρονο, και του έκλεισε ραντεβού για συνάντηση. Την ημέρα του ραντεβού, ο 22χρονος σύζυγος κρύφτηκε κάτω από μία κουβέρτα στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου το οποίο οδηγούσε η 18χρονη, η οποία –κάποια στιγμή– έδωσε το σύνθημα της επίθεσης.

Τότε ο άνδρας στραγγάλισε τον 42χρονο με ένα καλώδιο, ενώ εκείνη τον μαχαίρωσε 20 φορές. Στη συνέχεια, αφού πέταξε το πτώμα και καθάρισε το αυτοκίνητο, το χαρούμενο ζεύγος πήγε για... φαγητό.

Η παραπάνω είδηση ξένισε, αλλά δεν μας άφησε με το στόμα ανοιχτό. Γιατί στην Αμερική –και όχι μόνο– η τυφλή βία και η εγκληματικότητα έχουν ξεφύγει επικίνδυνα. Όποιος επιθυμεί, αρπάζει ένα όπλο ή φτιάχνει μία αυτοσχέδια βόμβα και χτυπάει από σχολεία και κινηματογράφους μέχρι... αγώνες μαραθωνίου˙ στο όνομα μία ιδεολογίας, μίας «επιθυμίας» ή άλλης ανάγκης εξωτερίκευσης τού –συχνά διαταραγμένου– εσωτερικού κόσμου του.

Αυτά γίνονται μόνο στην Αμερική, μπορεί να πει κανείς. Γιατί μία τέτοια είδηση θα πρέπει να αφορά και εμάς εδώ, στην Ελλάδα; Επειδή, όπως έχει αποδειχθεί, τέτοιου είδους ενέργειες δεν αποτελούν μεμονωμένα γεγονότα που απαντώνται σε συγκεκριμένα σημεία του πλανήτη. Αντίθετα, μοιάζουν με επιδημία που εξαπλώνονται στις Δυτικές –ή τύπου Δυτικές– κοινωνίες. Είναι χαρακτηριστικό πως πριν από περίπου είκοσι χρόνια, η εγκληματικότητα στην Ελλάδα ήταν ένα πολύ περιορισμένο φαινόμενο, σε σχέση με σήμερα, όπου τα καλάσνικοφ βρίσκονται σχεδόν σε ημερήσια διάταξη. Δυστυχώς, ενέργειες όπως η συγκεκριμένη, δείχνουν σε ποιο σημείο θα φτάσει η βία και η εγκληματικότητα στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια.

Όσοι μπορεί να αμφισβητήσουν την παραπάνω εκτίμηση, ας διαβάσουν και αυτήν την είδηση: Χειροβομβίδα αμυντικού τύπου εντοπίστηκε στο πίσω μπαλκόνι του πρώτου ορόφου εφορίας. Η χειροβομβίδα ήταν απασφαλισμένη και βρέθηκε σε δύο κομμάτια. Εκτιμάται ότι κάποιοι την πέταξαν, αλλά για άγνωστο λόγο δεν εξερράγη. Πού συνέβη αυτό; Στη... ΔΟΥ Γλυφάδας!

Keywords
Τυχαία Θέματα