Ρομπότ – Πυροσβέστης...

Το αμερικάνικο πολεμικό ναυτικό πρόσφατα παρουσίασε το “βαρύ πυροβολικό” του, ένα ρομπότ που χρησιμοποιείται για την κατάσβεση πυρκαγιών, ονόματι Οκτάβια..

Ένα υπερσύγχρονο όπλο, που αναπτύχθηκε στα επιστημονικά εργαστήρια και θα αποτελούσε σίγουρα μια πολύ καλή λύση και για τη χώρα μας, που κάθε καλοκαίρι αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Η Οκτάβια δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε κατάλληλα με στόχο να σβήνει φωτιές

σε επικίνδυνες συνθήκες. Για το λόγο αυτόν άλλωστε είναι εφοδιασμένη με πυροσβεστήρα αλλά και με πανοπλία προστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες που δεν μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα.

Το ρομπότ είναι προγραμματισμένο, έτσι ώστε να δέχεται εντολές από συγκεκριμένα άτομα, που θα το καθοδηγούν, όποτε κριθεί αναγκαίο, για να σβήσει φωτιές και να φέρει εις πέρας δύσκολες αποστολές, ενώ ακόμη μπορεί να βοηθήσει και στη διάσωση ατόμων που βρίσκονται σε επικίνδυνες καταστάσεις ή εν μέσω θεομηνιών , καθώς έχει προγραμματιστεί και κατασκευασθεί για να αντέχει στις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Δέχεται φωνητικές εντολές, ενώ γνωρίζει και τη νοηματική γλώσσα και διαθέτει δύο κάμερες υπέρυθρης ακτινοβολίας, για να εντοπίζει και να εστιάζει στο σημείο της φωτιάς.

Σύμφωνα με την ομάδα που βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία της Οκτάβια, χρειάζεται ακόμη κάποιες βελτιώσεις, πάντως έστω και σ' αυτό το στάδιο, το εγχείρημα είναι εντυπωσιακό.

Keywords
Τυχαία Θέματα