«Έγκλημα οι δηλώσεις Ρεπούση», λέει ο Άνθιμος

Προβληματισμό και αντιδράσεις εντός και εκτός ΔΗΜΑΡ προκαλούν οι πρόσφατες δηλώσεις της βουλευτού του κόμματος Μαρίας Ρεπούση για τον περιορισμό της διδασκαλίας των Θρησκευτικών και των Αρχαίων Ελληνικών.

Πιο συγκεκριμένα, η κα Ρεπούση κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το νέο Λύκειο χαρακτήρισε «νεκρή γλώσσα» τα Αρχαία Ελληνικά και ζήτησε να είναι η διδασκαλία τους υποχρεωτική μόνο για τους μαθητές που θα ακολουθήσουν κλασσικές σπουδές, ενώ για τους υπόλοιπους να είναι προαιρετική.

«Δεν

είναι η κατάλληλη στιγμή για τέτοιες συζητήσεις. Ωστόσο, στην ελευθερία του λόγου, ο καθένας λέει ό, τι θέλει. Προσωπικά δεν θα έκανα κάτι ψηφοθηρικό για τους δικούς μου λόγους»», είπε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Κατερίνα Μάρκου, μιλώντας στον Βήμα 99,5.

Η κ. Μάρκου υποστηρίζει ότι «τα Θρησκευτικά είναι ένα βιωματικό μάθημα, αλλά δεν πρέπει να γίνεται κατήχηση». «Δεν πιστεύω, όμως ότι οι θεολόγοι μας προσπαθούν να κάνουν κατήχηση στα παιδιά» πρόσθεσε.

«Είναι έγκλημα αυτό που είπε η κ. Ρεπούση στη Βουλή για τα Αρχαία Ελληνικά και δεν θα το επιτρέψουμε για τα παιδιά μας», είπε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, στον ΣΚΑΪ.

«Πρέπει η πολιτεία πριν νομοθετήσει να συμβουλεύεται τους ειδικούς» είπε ο κ. Άνθιμος και προσθεσε οτι η κ. Ρεπούση μιλάει χωρίς να εχει ειδικές γνώσεις.

Ο κ. Άνθιμος δήλωσε πάντως ότι θα εξομολογούσε ευχαρίστως την κ. Ρεπούση αν πήγαινε αύριο στην εκκλησία αλλά δυστυχώς – όπως εκτίμησε- δεν θα πάει.

«Ξαφνιάστηκα από την παρουσία του Μητροπολίτη Άνθιμου. Δεν με είχατε καν ενημερώσει για αυτό...», σχολίασε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ, όπου βρέθηκε και η ίδια κα Ρεπούση και συνέχισε.

«Το σχολείο πρέπει να είναι λαϊκό. Η Πολιτεία έχει την ευθύνη για να καθορίζει τις Σπουδές και η Βουλή νομοθετεί. Είμαι και Βουλευτής εκτός από καθηγήτρια. Εκφράστηκα για τα μαθήματα Λατινικών, Αρχαίων Ελληνικών και Θρησκευτικών», με τον Μητροπολίτη Άνθιμο να παρεμβαίνει, απαντώντας: «Γενικό γκρέμισμα δηλαδή...».

Keywords
Τυχαία Θέματα