Ίσως το νέο Vitara να είναι το Suzuki iV-4

Ένα μεγάλο όνομα στα μικρά SUV (σήμερα Crossover), επανέρχεται στο προσκήνιο παρουσιάζοντας ένα νέο πειραματικό μοντέλο που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να είναι το νέο Vitara. Το come back της Suzuki στα μικρά τετρακίνητα έχει ενδιαφέρουσα σχεδιαστική άποψη και αποδίδει ευαισθησίες σε σύγχρονες ανάγκες όπως είναι η χαμηλή κατανάλωση και οι περιορισμένοι ρύποι.

Σύμφωνα με τις πρώτες

πληροφορίες από την Suzuki, το πειραματικό iV-4 θα ακολουθήσει ένα μοντέλο παραγωγής το 2015 που θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Ουγγαρία, θα έχει χαμηλό βάρος και αμάξωμα με συμπαγείς διαστάσεις. Ως προς την τελευταία παράμετρο, το μήκος του αμαξώματος θα βρίσκεται στα 4,215 μ. και θα στηρίζεται σε ένα πάτωμα με μεταξόνιο 2,5 μ. Αυτό σημαίνει πως θα διαπραγματευθεί την υπόστασή του στην βάση της κατηγορίας των μικρομεσαίων hatchback ή μικρών μοντέλων Crossover όπως το Nissan Juke, το Opel Mokka, το Chevrolet Trax και το Mitsubishi ASX.

Όπως όλα δείχνουν, το μοντέλο παραγωγής που θα ακολουθήσει θα είναι τετρακίνητο και μάλιστα με ένα νέο σύστημα της Suzuki, που αναμένεται να λανσαριστεί με την ονομασία ALLGRIP. Τέλος, σε ότι αφορά στη σειρά SX4 – η οποία θα παίζει στην ίδια κατηγορία – δεν υπάρχουν προθέσεις για κατάργηση της. Τουναντίον, για το 2014 αναμένεται μια ανανεωμένη σειρά με την ονομασία SX4 S-Cross.

Φώτης Ραΐσης

Πηγή: carzine.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα