Εγκάρδια υποδοχή στη συνάντηση Σαμαρά-Ζεεχόφερ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα και σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον Βαυαρό ομόλογό του Χόρστ Ζεεχόφερ στο Μόναχο. Στον πρωθυπουργό υπήρξε πολύ καλή υποδοχή από τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας και Αρχηγό των Γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών (CDU) απόψε στο Παλάτι του Πρίγκιπα Καρόλου, στο χιονισμένο Μόναχο. Ο κ. Σαμαράς υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών και ύστερα παρακάθισε σε δείπνο εργασίας.

Σε δηλώσεις

τους οι κύριοι Σαμαράς και Ζεεχόφερ τόνισαν την ανάγκη να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας, ενώ ο βαυαρός πρωθυπουργός, δήλωσε ότι σέβεται τις προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα μας.

Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι τις επόμενες ημέρες τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα για την Ελλάδα.

Οι Χριστιανοκοινωνιστές είναι αδελφό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ και μετέχουν στην κεντροδεξιά κυβέρνηση της καγκελαρίου.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο σύμβουλός του Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο σύμβουλός επί διεθνών θεμάτων Σταύρος Παπασταύρου, ο Έλληνας Πρέσβης στο Βερολίνο Δημήτρης Ράλλης, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Πρέσβης Σταύρος Βασιλόπουλος, η Γενική Πρόξενος στο Μόναχο Σοφία Γραμματά και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης.

Αύριο, 10 Δεκεμβρίου, ο κ. Σαμαράς μεταβαίνει στο Όσλο, όπου μαζί με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες θα παραστεί στην τελετή απονομής του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης, που εφέτος απονέμεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα