Έφτασε και στη Βουλή το θέμα Χαϊκάλη

Αντιδράσεις υπήρξαν από βουλευτές στο Κοινοβούλιο για την καταγγελία του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλου Χαϊκάλη για απόπειρα χρηματισμού του προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Θέση πήρε και το Προεδρείο της Βουλής διά του προεδρεύοντος Γιάννη Δριβελέγκα λέγοντας ότι «πρέπει να τιμωρηθούν και όσοι λένε τέτοια και διασύρουν τον θεσμό».

«Όχι

θεάματα και όχι διαδικασίες που δεν φέρνουν στο φως τα πάντα», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος, επισημαίνοντας ότι «κανείς, μα κανείς δεν πρέπει να λειτουργεί μικροπολιτικά και μικροκομματικά». Ζήτησε μάλιστα «να δοθούν όλες οι απαντήσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα».

«Συμφωνώ και συνυπογράφω», σχολίασε ο κ. Δριβελέγκας και πρόσθεσε «δεν είναι εδώ ούτε τηλεόραση, ούτε θέατρο, έχει σοβαρά προβλήματα η χώρα».

Για «υπόγειο πόλεμο εναντίον του κοινοβουλευτισμού» έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης. «Δεν είναι δυνατόν ανεχθεί η Βουλή την κατάλυση του κύρους του κοινοβουλευτικού θεσμού, είναι κατάλυση δημοκρατίας στην πράξη», είπε και ανακοίνωσε ότι με επιστολή του στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει να παραταθεί η θητεία της Επιτροπής για αναδρομικό έλεγχο όσων διατέλεσαν πρωθυπουργοί, υπουργοί κλπ. μέχρι 2012. Η θητεία της Επιτροπής λήγει 31/12/14.

Keywords
Τυχαία Θέματα