Ευκαιρία για όλους οι θερινές εκπτώσεις

-Οικονομική «ανάσα» για τους εμπόρους

-Μέχρι 70% το ποσοστό της έκπτωσης

-Δράσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα ενισχύουν την εμπορική κίνηση

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Τσουνάκας

Ξεκίνησαν και επίσημα από τις 16 Ιουλίου οι θερινές εκπτώσεις στην αγορά, μετά και τα δεκαήμερα προσφορών των εμπορικών καταστημάτων. Στην πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία για την αγορά και όχι μόνο, έμποροι και καταναλωτές καλούνται να αντεπεξέλθουν

στις υποχρεώσεις τους από διαφορετική σκοπιά η κάθε ομάδα, ώστε να δημιουργηθεί ρευστότητα και να επαναλειτουργήσει η αγορά και πάλι.

Οι έμποροι ανέμεναν με μεγάλη προσμονή τις εκπτώσεις και μάλιστα πολύ πιο έντονα την φετινή χρονιά, καθώς ο χειμώνας που πέρασε ήταν ο χειρότερος της δεκαετίας για την αγορά.

Από την άλλη πλευρά οι καταναλωτές δεν είχαν την δυνατότητα για αγορές λόγω των οικονομικών συνθηκών και αναζητούν τις προσφορές και τις μειώσεις των τιμών αυτή την περίοδο για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Η περίοδος των θερινών εκπτώσεων διαρκεί όπως κάθε χρόνο μέχρι τις 31 Αυγούστου. Τα ποσοστά των εκπτώσεων ξεκινούν από 40% και φθάνουν μέχρι και 70% σε πολλές περιπτώσεις, ανάλογα με το κατάστημα και το είδος του εμπορεύματος. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες και προσφορές για τους καταναλωτές σε πολλά είδη ένδυσης και υπόδησης, ηλεκτρονικά παιχνίδια, υπηρεσίες κ.τλ. Μάλιστα η συγκεκριμένη περίοδος είναι παραδοσιακά η περίοδος που οι Έλληνες στατιστικά πραγματοποιούν τον μεγαλύτερο όγκο των αγορών τους μέσα στην χρονιά.

Φέτος, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών συμμετέχει στο Athens World Festival στον τομέα των καλλιτεχνικών δρώμενων που λαμβάνουν χώρα στους εμπορικούς δρόμους της πόλης, προσφέροντας την ευκαιρία στους καταναλωτές να διασκεδάσουν κάνοντας τις αγορές τους, ενώ τέτοιου είδους δράσεις προσελκύουν παράλληλα και αρκετούς τουρίστες.

Η πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων ξεκίνησε ομαλά για τους εμπόρους, οι οποίοι ευελπιστούν στην αύξηση της εμπορικής κίνησης τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον Διευθυντή του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Σωτήρη Αντωνίου, ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Στις πρώτες ημέρες των εκπτώσεων, η κίνηση έχει αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με τις προηγούμενες δύσκολες εβδομάδες. Με μία σύντομη έρευνα αγοράς που πραγματοποιήσαμε, είδαμε ότι οι τιμές είναι πολύ καλές, οι περισσότεροι έμποροι δείχνουν ικανοποιημένοι και ευελπιστούμε τις επόμενες ημέρες να υπάρξει κατακόρυφη αύξηση της κίνησης στην αγορά, γεγονός που θα βοηθήσει όλη την αγορά, αλλά και τους καταναλωτές που θα μπορέσουν να προμηθευτούν φθηνά εμπορεύματα. Οι έμποροι προσβλέπουν στην ρευστότητα που μπορούν να αποφέρουν οι εκπτώσεις, καθώς το προηγούμενο διάστημα και ειδικά με την διπλή προεκλογική περίοδο, η αγορά είχε παγώσει, με αποτέλεσμα οι έμποροι να μην προμηθευτούν αρκετά εμπορεύματα. Σύντομα λοιπόν θα υπάρξει sold out στην αγορά, και ειδικά με τις τιμές που επικρατούν, τις οποίες θεωρώ τις καλύτερες από κάθε άλλη χρονιά, το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι καταναλωτές είναι να κατέβουν τώρα στη

Keywords
Τυχαία Θέματα