«Δυσφορία» Παπαδήμου για τα «προεκλογικά» νομοσχέδια

Τη δυσφορία του πρωθυπουργού έχει προκαλέσει η προώθηση νομοσχεδίων και τροπολογιών στη Βουλή από υπουργούς της κυβέρνησης, που κινούνται σε «προεκλογικούς» ρυθμούς.

Γι΄ αυτό το λόγο ο πρωθυπουργός εξουσιοδότησε τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Σταυρόπουλο να αποστείλει σχετική επιστολή σε όλα τα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου να αποφεύγονται, εκτός των άλλων, η έκδοση υπουργικών αποφάσεων που δεν είναι ενταγμένες στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας.

Όπως επισημαίνουν «Τα Νέα», η προεκλογική τακτική των

τροπολογιών είχε έως σήμερα θύματα ένα νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης αναγκάστηκε να αποσύρει ενώ είχε ξεκινήσει η συνεδρίαση στην Ολομέλεια, τον νόμο για τα ΑΕΙ λόγω της προώθησης της τροπολογίας Μπαμπινιώτη περί χρηματοδότησης των ΑΕΙ και το άρθρο 148 του πολυνομοσχεδίου - σκούπας του υπουργείου Υποδομών, το οποίο προκάλεσε μίνι κρίση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ύστερα από έντονη παρέμβαση του βουλευτή του κόμματος Κώστας Καρτάλη.

Στην επιστολή του κ. Σταυρόπουλου αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Αν εκ των πραγμάτων υφίσταται λόγος να υπάρξει προώθηση νομοσχεδίων ή τροπολογιών εκτός πλαισίου ή και η έκδοση ανάλογων υπουργικών αποφάσεων, θα πρέπει να προηγείται εκτενής ενημέρωση του Πρωθυπουργού τόσο για το περιεχόμενο των νομοθετημάτων όσο και για τους λόγους που υπαγορεύουν την άμεση προώθησή τους».

Τέλος, πηγές τη κυβέρνησης σημείωναν χθες ότι ο κ. Παπαδήμος θα είναι ιδιαίτερα αυστηρός ως προς την τήρηση της εντολής του.

Keywords
Τυχαία Θέματα