Μπαμπινιώτης: Δεν περνάω σε διαπραγμάτευση, δεν υποχωρώ βήμα!

Άλλη μια παρέμβαση έκανε ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης σχετικά με το νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ, που έχει προκαλέσει «αλυσιδωτές» αντιδράσεις στην κυβέρνηση. Όπως τόνισε ο κ. Μπαμπινιώτης, «τα αλλαγής του νόμου για τα ΑΕΙ που μου καταλογίζονται, είναι προβοκατόρικα», ενώ σημείωσε ότι στόχος του είναι «η εφαρμογή του νόμου αλλά με διαφορετική τακτική».

«Δεν περνάω σε διαπραγμάτευση, δεν υποχωρώ βήμα. Διαφέρω στην τακτική», διευκρίνισε

ο κ. Μπαμπινιώτης, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι «ο νόμος για τα Πανεπιστήμια θα εφαρμοστεί», τονίζοντας ότι «αυτό που επιδιώκει είναι ένα κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης με μια προσωρινή διακοπή της απειλής για διακοπή της χρηματοδότησης των ανώτατων ιδρυμάτων». «Με συνέχιση της απειλής δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα», πρόσθεσε.

Συν τοις άλλοις, άφησε εκ νέου ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί εάν δεν έχει την «απαραίτητη στήριξη», επισημαίνοντας πως «είναι μια έντιμη προειδοποίηση».

Εξάλλου, επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι «ένας νόμος πρώτα εφαρμόζεται και μετά αξιολογείται».

Πάντως, διασαφήνισε ότι «ο κ. Μπαμπινιώτης πήρε μια πρωτοβουλία σε ό, τι αφορά τη διευκόλυνση της χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων και δεν πρέπει να δοθεί το μήνυμα ότι υπάρχει πρόθεση οπισθοδρόμησης και αναστολής του νόμου».

Keywords
Τυχαία Θέματα