Δύο Τουρκικά φουσκωτά κινούνται προς τη Σύμη – Συναγερμός στο ΓΕΕΘΑ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε γενικευμένο συναγερμό καθώς υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν πως στα θαλάσσια ελληνοτουρκικά σύνορα κινούνται δύο τουρκικά φουσκωτά, τα οποία κάνουν κινήσεις προς τα ελληνικά νησιά κυρίως τη Σύμη και προς την πλευρά της Ρόδου.

Στα δύο τουρκικά φουσκωτά δεν αποκλείεται να επιβαίνουν και πραξικοπηματίες.

Η φρεγάτα Βότση πήρε εντολή να βρίσκεται στο σημείο και να περιπολεί, στις έρευνες συμμετέχουν επίσης, δύο ελληνικά στρατιωτικά ελικόπτερα

και ειδικές δυνάμεις των καταδρομέων.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι σε εγρήγορση, καθώς μετά το περιστατικό με την προσγείωση του τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου και τη σύλληψη των 8 πραξικοπηματιών, η χώρα μας δεν επιθυμεί να ξαναβρεθεί στην ίδια δύσκολη θέση.

Τα φουσκωτά έχουν ξεκινήσει από τη «Ντάτσα» (απέναντι από τη Σύμη), η περιοχή είναι κοντά στην Μαρμαρίδα, όπου έγινε η επίθεση στον Ερντογάν .

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η Ελληνική πλευρά διαψεύδει το γεγονός, ότι υπήρξε προσπάθεια προσέγγισης της Σύμης από δύο τουρκικά φουσκωτά, πάντως το ότι η ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου παραμένει σε συναγερμό και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις παρακολουθούν διακριτικά, δείχνουν ότι σίγουρα κάτι έχει συμβεί.

Η τουρκική εφημερίδα Sabah, αναφέρει ότι δύο τουρκικά F-16 απογειώθηκαν για αναγνωριστική πτήση, αφού δύο φουσκωτά της τουρκικής ακτοφυλακής, τα οποία φέρεται ότι χάθηκαν, εμφανίστηκαν σε ελληνικά χωρικά ύδατα. Την είδηση αναμετέδωσε και το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, έγραψε στην ιστοσελίδα της ότι δύο τουρκικά μαχητικά απογειώθηκαν από τουρκικές βάσεις, «πραγματοποιώντας επιχείρηση ενάντια σε δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής, που επιχείρησαν να περάσουν σε ελληνικά χωρικά ύδατα».

Το άρθρο Δύο Τουρκικά φουσκωτά κινούνται προς τη Σύμη – Συναγερμός στο ΓΕΕΘΑ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα