Δύο συλλήψεις για την ληστεία στον ΕΟΠΥΥ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Και επίσημα η Ασφάλεια Αττικής προχώρησε στην ανακοίνωση της εξιχνίασης της ληστείας φαρμάκων στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας(ΕΟΠΠΥ), στην περιοχή του Ρέντη.

Όπως έγραψε την Πέμπτη η Alphafrrepress, η Αστυνομία είχε φθάσει στα ίχνη του κυκλώματος με την προσαγωγή τριών υπόπτων για ανάκριση.

Τελικά μετά τις ολονύκτιες έρευνες, προέκυψε ότι οι δύο από τους τρεις εμπλέκονται στη ληστεία των φαρμάκων, που έγινε ξημερώματα της 18ης Οκτωβρίου. Καθώς

οι δράστες, που εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις, ακινητοποίησαν τον φύλακα με όπλα και άρπαξαν φάρμακα για σοβαρές ασθένειες αξίας 1.300.000 ευρώ, ήταν τρεις, αναζητείται και ο τρίτος.

Αναζητούνται όμως και τα μέλη του ευρύτερου κυκλώματος καθώς και επίσημα η Ασφάλεια Αττικής, ανακοινώνει ότι ναι μεν βρέθηκαν σε κούτες τα φάρμακα, τα οποία προορίζονταν είτε για την εγχώρια «μαύρη» αγορά φαρμάκων η για χώρες του εξωτερικού, όπου θα πωλούνταν φθηνότερα από τις εκεί

Όπως λοιπόν ανακοινώνει η Ασφάλεια, για τον εντοπισμό των δραστών της μεγάλης ληστείας των φαρμάκων είχε συσταθεί ειδική ομάδα στο Τμήμα εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας, που ασχολείτο αποκλειστικά με την εξιχνίαση της σοβαρής υπόθεσης.

Οι συλληφθέντες, λέει η Αστυνομία, μαζί με άγνωστο συνεργό τους είχαν εισέλθει στο κτίριο που στεγάζονται οι αποθήκες του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη Αττικής και με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν και δέσμευσαν τον φύλακα.

Ακολούθως, αφού ερεύνησαν τους χώρους, αφαίρεσαν μεγάλη ποσότητα φαρμάκων και διέφυγαν με το αυτοκίνητο του φύλακα.

Η σύλληψη των δυο δραστών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πεμπτης, στη Σαλαμίνα και στη Νίκαια.

Κατά τη διάρκεια έρευνας σε οικία στη Δραπετσώνα, που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πενήντα δύο χάρτινες κούτες, που περιείχαν τα κλαπέντα φάρμακα, τα όποια όπως εξακριβώθηκε προορίζονταν για διάθεση είτε στην εγχώρια αγορά είτε σε χώρες του εξωτερικού.

Επίσης στην ίδια περιοχή βρέθηκε και αποδόθηκε στον φύλακα, το όχημα το οποίο είχαν αφαιρέσει οι δράστες κατά την διάρκεια της ληστείας.

Τα φαρμακευτικά σκευάσματα που είχαν κλαπεί αφορούσαν διάφορες κατηγορίες παθήσεων, όπως Νεφρικής Ανεπάρκειας (ερυθροποιητίνες), Ρευματοειδούς Αρθρίτιδας, Κυστικής Ίνωσης, Μεσογειακής Αναιμίας (φάρμακα αποσιδήρωσης), Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας, Νεοπλασιών και ήταν αξίας περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.

Το άρθρο Δύο συλλήψεις για την ληστεία στον ΕΟΠΥΥ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα