Δριμύ «κατηγορώ» Πολύδωρα στον Γ. Στουρνάρα

Επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα εξαπολύει ο βουλευτής της ΝΔ Βύρων Πολύδωρας σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, με αφορμή δήλωση του υπουργού Οικονομικών για τη φορολογία ακινήτων την Κυριακή, στο πλαίσιο της συζήτησης της πρότασης μομφής.

Αναλυτικότερα, την αντίδραση του κ. Πολύδωρα προκάλεσε η φράση του ότι «όλες οι προηγμένες χώρες και ακόμα περισσότερο οι αγγλοσαξονικές που είναι

"η Μέκκα του καπιταλισμού", στηρίζονται σε τέτοιους φόρους».

Ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε την τοποθέτηση αυτή «παντελώς ανακριβή και αβάσιμη» και τόνισε ότι «κρύβει και μια ιδεολογική στάση λενινιστικού τύπου, πράγμα απαράδεκτο υπό συνθήκες δημοκρατίας και ελεύθερης οικονομίας, έστω και υπό κρίσιν».

Συν τοις άλλοις, είπε, ότι «μία τέτοια θέση ισοδυναμεί προς τιμωρία των δύσμοιρων "νοικοκυραίων" δημιουργών-πολιτών, των "μερμηγκιών", κατ’ αντίθεση προς τους "τέττιγγες" της διασκέδασης, της σπατάλης και κραιπάλης».

Ο κ. Πολύδωρας ρωτά, τέλος, τον υπουργό «τι ποσά προβλέπει το υπουργείο Οικονομικών για να εισπράξει με το "επικαιροποιημένο χαράτσι" και εάν απασχολεί την κυβέρνηση ότι σε λίγα χρόνια οι πολίτες θα έχουν χάσει τις οποίες αποταμιεύσεις και ιδιοκτησίες τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα