Η Ντόρα Μπακογιάννη θέλει επιστροφή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση

Την ανάληψη πολιτικής πρωτοβουλίας εκ μέρους του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ζητά η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, προκειμένου να επιστρέψει η Δημοκρατική Αριστερά στην κυβέρνηση, καλώντας τον Φώτη Κουβέλη σε μία συζήτηση μιας νέας προγραμματικής συμφωνίας.

Με αφορμή

τη νέα απώλεια της κυβερνητικής πλειοψηφίας, που μετά τη διαφοροποίηση της πρώην βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρας Τζάκρη μετράει μια ψήφο λιγότερη, η πρώην Υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ ζήτησε να συγκροτηθεί μια νέα κυβέρνηση, που θα περιλαμβάνει αυτή τη φορά και πάλι τη ΔΗΜΑΡ.

«Ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να αναλάβει μια πολιτική πρωτοβουλία καλώντας τη ΔΗΜΑΡ σε μία συζήτηση μιας νέας προγραμματικής συμφωνίας», δήλωσε στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου η βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ..

«Είμαστε σε μία κρίσιμη στιγμή, σε μια δύσκολη στιγμή, σε μια διπλά δύσκολη –θα έλεγα. Από τη μία μεριά η κυβέρνηση αυτή πρέπει να στηριχθεί διότι αν κάτι προέκυψε σαφώς από τη συζήτηση στη βουλή, η οποία παρεμπιπτόντως δεν ήταν του επιπέδου που θα απαιτούσε ο λαός, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σε θέση να καταθέσει εναλλακτική, αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης της χώρας. Αρα αυτό με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε ότι μπορούμε ώστε αυτή η κυβέρνηση να στηριχθεί και να προχωρήσει και να είναι αποτελεσματικότερη στο έργο που έχει κληθεί να φέρει εις πέρας. Αυτό απαιτεί κατά τη γνώμη μου πολιτικές κινήσεις», τόνισε χαρακτηριστικά η κα Μπακογιάννη.

Keywords
Τυχαία Θέματα