Δράσεις κατά του Google σχεδιάζει η ΕΕ

Οι φορείς ελέγχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόκειται να αναλάβουν δράση αυτό το καλοκαίρι, σχετικά με την πολιτική απορρήτου που ακολουθεί ο γίγαντας του Διαδικτύου.

Από τον προηγούμενο Μάρτιο, η Google συνδυάζει στοιχεία από όλες τις ιστοσελίδες της, προκειμένου να στοχεύει διαφημιστικά στους χρήστες, ένα γεγονός που οι ρυθμιστικές αρχές θεωρούν ως απειλή «υψηλού κινδύνου»

για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των ανθρώπων.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η ΕΕ έδωσε τέσσερις μήνες προθεσμία στην εταιρεία για να αναθεωρήσει τη συγκεκριμένη πολιτική της. Από την πλευρά της, η Google δήλωσε πως οι ενέργειές της είναι σύμφωνες με το κοινοτικό δίκαιο.

«Η Google δεν παρέχει καμία συγκεκριμένη και αποτελεσματική απάντηση», δηλώνουν από την πλευρά τους, οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρώπης. Και συμπληρώνουν: «Σε αυτό το πλαίσιο, οι αρχές της ΕΕ περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων δεσμεύονται να δράσουν και να συνεχίσουν τις έρευνές τους. Ως εκ τούτου, προτείνεται να συσταθεί μια ομάδα εργασίας, προκειμένου να συντονιστούν οι σχετικές δράσεις, οι οποίες θα πρέπει να λάβουν χώρα πριν από το καλοκαίρι

Πληροφορίες από: BBC

Keywords
Τυχαία Θέματα