Στην Αθήνα ο Φρανσουά Ολάντ

Στην Αθήνα έφτασε ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, τον οποίο υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κυβερνητική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ολιγόωρης επίσημης επίσκεψης του Φρανσουά Ολάντ ακολουθεί το τελετουργικό υποδοχής του στο Μέγαρο Μαξίμου ώστε να ξεκινήσουν έπειτα οι διμερείς συζητήσεις μεταξύ

του Προέδρου της Γαλλίας και του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Μετά τις κοινές δηλώσεις του Φρανσουά Ολάντ και του Αντώνη Σαμαρά έχει προγραμματιστεί γεύμα εργασίας πάλι στο Μαξίμου με τη συμμετοχή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλη Βενιζέλου και του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.

Ακολούθως ο Πρόεδρος της Γαλλίας θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για τη συνάντηση με τον Προεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Ο Φρανσουά Ολάντ φιλοδοξεί με την επίσκεψη του να καταστήσει ελκυστικότερη την Ελλάδα για ξένες επενδύσεις, προσφέροντας τεχνογνωσία για μεταρρυθμίσεις.

Ωστόσο, εάν είχε να διαλέξει ο Φρανσουά Ολάντ, σίγουρα δεν θα επέλεγε αυτήν την εβδομάδα για να επισκεφθεί την Αθήνα και αυτό γιατί είναι μια εβδομάδα πανικού για τη Γαλλία. Την Παρασκευή η Κομισιόν πρόκειται να παρουσιάσει τις οικονομικές προβλέψεις 2013-14 για τις χώρες-μέλη της EE. Η Γαλλία, που έχει κάνει τους υπολογισμούς της με βάση μια ανάπτυξη 0,8%, βιώνει το γεγονός σαν την σκληρή ώρα της αλήθειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα