Δραματική η κατάσταση στην Εύβοια : Κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Στην Βόρεια Εύβοια που η πυρκαγιά μαίνεται για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη για τους κατοίκους που βλέπουν τις φλόγες να πλησιάζουν απειλητικά τις κατοικίες τους.Τεράστια η προσπάθεια των πυροσβεστώνΟι πυροσβέστες καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε η πυρκαγιά να μην πλησιάσει σε κατοικημένες περιοχές. Ωστόσο ο κίνδυνος είναι υπαρκτός, αναγκάζοντας κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την προσπάθεια των
πυροσβεστών. Ενδεικτικό της δύσκολης κατάστασης είναι ότι έχουν ήδη παραδοθεί στις φλόγες ένα συγκρότημα ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων, μια εξοχική κατοικία και μία αποθήκη.Η φωτιά είχε φθάσει νωρίτερα κοντά στον οικισμό Κατούνια , όπως και σε άλλους οικισμούς της Βόρειας Ευβοιας, χωρίς ωστόσο μέχρι τώρα να έχει υπάρξει άμεσος κίνδυνος για κατοικίες. Η πυροσβεστική υπηρεσία δεν έχει εκδώσει επίσημη ανακοίνωση για την εκκένωση κατοικημένων περιοχών, ωστόσο αποτελεί κοινή παραδοχή πως η πυρκαγιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο, παρά τις αντίθετες δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, και εξακολουθεί να συνιστά διαρκής απειλή για την περιοχή.Άλλωστε έχουν ήδη γίνει παρανάλωμα του πυρός 20.000 στρέμματα δάσους , ενώ οι καπνοί και η στάχτη από την μαινόμενη πυρκαγιά έχουν μεταφερθεί σε μεγάλη απόσταση από την κύρια εστία, σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Φθιώτιδας.

Το άρθρο Δραματική η κατάσταση στην Εύβοια : Κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα