Εισβολή αντιεξουσιαστών σε εκκλησία – 26 προσαγωγές

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Στον Ιερό Ναό του Γρηγορίου Παλαμά, στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, εισέβαλαν σήμερα το πρωί (περίπου στις 9.30) αντιεξουσιαστές, διαμαρτυρόμενοι για την εκκένωση κτηρίων τα οποία είχαν προηγουμένως είχαν καταλάβει παράνομα στην πόλη.

Η ομάδα των αντιεξουσιαστών πέταξε έντυπο υλικό διαμαρτυρίας κατά των εκκενώσεων των καταλήψεων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ διέκοψαν την κυριακάτικη

λειτουργία, ωστόσο η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση και με τη λήξη του συμβάντος, η λειτουργία συνεχίστηκε κανονικά.

Η αστυνομία σύμφωνα με πληροφορίες προχώρησε σε 26 προσαγωγές.

Εμφανώς στεναχωρημένος και σοκαρισμένος εμφανίστηκε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος μετά την προκλητική έφοδο αντιεξουσιαστών στο Μητροπολιτικό Ναό της πόλης.
Ο Παναγιώτατος, που την ώρα εκείνη λειτουργούσε στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, αναφέρθηκε κατά το κήρυγμά με τρεμάμενη φωνή το γεγονός αυτό και τόνισε ότι η Εκκλησία είναι στόχος.

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος είπε μεταξύ άλλων: «Δεν το χωρά ο νους μου ότι την ώρα που λειτουργούσαμε πήγαν 25-30 άνθρωποι, από τους λεγόμενους αναρχικούς, στο Μητροπολιτικό Ναό- και στο παρελθόν έκαναν κι άλλα- για ένα θέμα που έχει λυθεί από τη δικαιοσύνη και που ανήκει στην Εκκλησία της Θεσσαλονίκης. Έχουν τη διάθεση να το καταστρέψουν και να μην προχωρήσει το έργο της Μητρόπολης που θα βοηθήσει τόσο κόσμο».

Το άρθρο Εισβολή αντιεξουσιαστών σε εκκλησία – 26 προσαγωγές εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα