Δραγασάκης-Μεϊμαράκης απαντούν στη Χρυσή Αυγή

Μετά τις χθεσινές απίστευτες ύβρεις που εκστόμισε η βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια για την κόρη του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Δ' αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης απάντησε με νηφάλιο τρόπο στους επικριτές του.

Μάλιστα, ο Δ' αντιπρόεδρος της Βουλής,

έχοντας την πλήρη στήριξη του προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ο οποίος κάθισε δίπλα στον κ. Δραγασάκη όταν στο βήμα ανέβηκε να μιλήσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος.

Σχολιάζοντας το γεγονός ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης τόνισε: «Μου έκανε τρομερή έκπληξη να βλέπω τον κ. Μεϊμαράκη να κάθεται παραπλεύρως του κ. Δραγασάκη προηγουμένως και άκουσα ότι αυτό έγινε για να προστατευθεί ο προεδρεύων από τη Χρυσή Αυγή. Πρέπει το κοινοβούλιο και το ιδίως προεδρείο να ασχολείται με μείζονα πολιτικά θέματα όπως είναι το θέμα της πολιτικής διαφθοράς».

Απαντώντας στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο κ. Δραγασάκης δήλωσε: «Ούτε εγώ, ούτε το προεδρείο της Βουλής νιώθει πως απειλείται από κανέναν. Τα όποια βρώμικα σχόλια και ψέματα που ακούστηκαν χθες, δεν ακουμπούν, ούτε εμένα, ούτε την οικογένειά μου».

Προηγουμένως, ο κ. Κασιδιάρης είχε εντάξει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο σε ένα γενικότερο πλαίσιο διαφθοράς του πολιτικού συστήματος, αναφερόμενος στη «βρώμικη υπόθεση SONAK του Θωμα Λιακουνάκου με ζημία 40 εκατ. ευρώ για το Δημόσιο» και σε «διώξεις κατά προσώπων που βρίσκονται στο στενό περιβάλλον των υπουργών», αναφέροντας μάλιστα συγκεκριμένα και τον γγ του ΥΕΘΑ της εποχής κ. Μεϊμαράκη, Ε. Βασιλάκο.

«Ακόμα και αν τα πρόσωπα αυτά καταδικαστούν, είναι βέβαιο πως οι υπουργοί θα μείνουν στο απυρόβλητο, λόγω του νόμου περί ευθύνης υπουργών», εκτίμησε ο κ. Κασιδιάρης.

Εξάλλου, βλέποντας τον κ. Δραγασάκη και τον κ. Μεϊμαράκη να συνομιλούν στο προεδρείο κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, ο κ. Κασιδιάρης σχολίασε πως ο πρόεδρος της Βουλής είχε σπεύσει να κάνει υποδείξεις στον Ι. Δραγασάκη για το πώς να τον αντιμετωπίσει.

Αξιοσημείωτο, ότι μετά την ομιλία του κ. Κασιδιάρη, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν από την αίθουσα.

«Πράγματι, η συνομιλία μας έδειχνε και την υποστήριξη στο πρόσωπο το δικό σας και την πλήρη καταδίκη όλων των κομμάτων για εκείνα που ελέχθησαν χθες για την κόρη και την οικογένειά σας», δήλωσε αμέσως μετά, απευθυνόμενος στον κ. Δραγασάκη, ο κ. Μεϊμαράκης.

«Όλα τα κόμματα θα πρέπει να ασχοληθούμε με το ζήτημα, γιατί είναι θέμα αν οι αρχηγοί των κομμάτων με βάση το καταστατικό τους εγκρίνουν τέτοιες συμπεριφορές. Έχω καλέσει κατ' επανάληψη τους γραμματείς των κομμάτων να πάρουν θέση, έχει λειτουργήσει η Επιτροπή Δεοντολογίας και έχει εξετάσει τη συμπεριφορά 4-5 συναδέλφων, για τους οποίους δεν είναι δυνατόν να απολογούμεθα οι υπόλοιποι 295 - ιδιαίτερα όταν αυτό γίνεται μια μέρα όπου όλοι μιλήσαμε για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας», επισήμανε ο πρόεδρος της Βουλής.

Σε ό, τι αφορά την υπόθεση SONAK, ο πρόεδρος της Βουλής υπενθύμισε πως «η άσκηση ποινικής δίωξης δεν αναφέρεται σε υπουργούς, καθώς υπουργοί δεν έχουν καμία ευθύνη σ' αυτήν την περίπτωση».

«Διαβάστε λοιπόν καλύτερα το κατηγορητήριο και αν μας αφορά, καταθέστε ερώτηση», απάντησε στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, που είχαν ήδη αποχωρήσει, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. «Έχω επανειλημμένα δηλώσει, πως για μένα δεν υπάρχει παραγραφή των υποθέσεων. Κάποια σχόλια που διάβασα κι εγώ, έχουν ξεφύγει», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα