Δωρεάν εμβόλια για παιδιά και όλους τους ανασφάλιστους

«Από τις 21 Ιουλίου 2014 όλοι οι ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ έχουν δικαίωμα πρόσβασης στην πρωτοβάθμια ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη όπως και οι ασφαλισμένοι– αλλά μόνο στις μονάδες ΠΕΔΥ και αποκλειόμενοι από κάθε είδους διαγνωστικές εξετάσεις- ενώ δωρεάν νοσοκομειακή περίθαλψη παρέχεται στους ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ μόνο στις περιπτώσεις εκείνες, που θα χαρακτηρισθούν επείγουσες και σοβαρές, από ειδική 3μελή ιατρική επιτροπή, που συγκροτείται σε κάθε κρατικό νοσοκομείο», επισημαίνει το Κοινωνικό Ιατρείο- Φαρμακείο

Βύρωνα.

«Με βάση το νέο νομοθετικό πλαίσιο ΟΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝ. Για να προμηθευτούν οι ανασφάλιστοι τα εμβόλια, που χρειάζονται, θα πρέπει να κλείσουνε ραντεβού με τον γιατρό των Π.Ε.Δ.Υ (πρώην ΙΚΑ) έχοντας οπωσδήποτε μαζί τους το ΑΜΚΑ. Τα ραντεβού κλείνονται μόνο τηλεφωνικά στους αριθμούς (ενδεικτικά) 14900, 14884, 14554, 14784. Ορίζεται η ημέρα και η ώρα επίσκεψης στον γιατρό, ο οποίος αναγράφει το εμβόλιο εκδίδοντας ηλεκτρονική συνταγή. Με την ηλεκτρ. συνταγή ο κάτοχός της προμηθεύεται από το φαρμακείο της γειτονιάς του το εμβόλιο δωρεάν», επισημαίνει το ΚΙΦΒ.

Πρόγραμμα δωρεάν εμβολίων από τον Ερυθρό Σταυρό που λήγει τέλη Δεκέμβρη

Οι εμβολιασμοί πραγματοποιούνται στους Εκπαιδευτικούς Υγειονομικούς Σταθμούς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στους Αμπελόκηπους, την Καλλιθέα και τα Aνω Λιόσια. Το πρόγραμμα αυτό άρχισε πριν ένα χρόνο τον Γενάρη του 2014 και θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου 2014.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα και τον προγραμματισμό ραντεβού επικοινωνήστε απευθείας με:

Εκπαιδευτικό Υγειονομικό Σταθμό Ε.Ε.Σ. Αθηνών – Κτίριο Μάρσαλ

(προαύλιος χώρος Νοσοκομείου Ερυθρού Σταυρού)

Δ/νση: Ερυθρού Σταυρού & Αθανασάκη

Τηλ: 213 20 68 992, 210 69 10 143

Email: [email protected]

Εκπαιδευτικό Υγειονομικό Σταθμό Ανω Λιοσίων

Δ/νση: Λεωφόρος Φυλής 165, ’νω Λιόσια

Τηλ.: 210 24 73 194

Email: [email protected]

Εκπαιδευτικός Υγειονομικός Σταθμός ΕΕΣ Καλλιθέας

Δ/νση: Ξενοφώντος 147, Καλλιθέα

Τηλ.: 210 9417070

E-mail: [email protected]

Keywords
Αναζητήσεις
emvolia gia paidia
Τυχαία Θέματα