Δολοφόνησαν δημοσιογράφο στο Κίεβο

Ο εμφύλιος πόλεμος που φαίνεται να εξελίσσεται στην Ουκρανία έχει οδηγήσει τη χώρα και ιδιαίτερα την πρωτεύουσα, το Κίεβο, στο χάος, με αποτέλεσμα χθες το βράδυ να δολοφονηθεί ένας δημοσιογράφος καθημερινής εφημερίδας στο κέντρο της πόλης.

Ο Βιατσεσλάβ Βερέμι είχε μόλις αναχωρήσει από τον τόπο εργασίας του με ταξί και κατευθυνόταν στο σπίτι του όταν άγνωστοι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στο αυτοκίνητο που είχε σταματήσει σε ένα φανάρι. Οι μασκοφόροι έβγαλαν το δημοσιογράφο από το αυτοκίνητο και άρχισαν να τον

χτυπούν.

«Τον πυροβόλησαν στο στήθος και πέθανε στο νοσοκομείο ύστερα από εγχείριση πολλών ωρών», ανέφερε στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα, η οποία πρόσκειται στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τη Vesti, ο Βερέμι είχε τραυματιστεί και στα τέλη Ιανουαρίου όταν είχαν ξεσπάσει συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και σε διαδηλωτές στην οδό Γκρουσέφσκι. Ο Βερέμι είχε τότε υποστεί μερική απώλεια της όρασης.

Πολλές δεκάδες δημοσιογράφων έχουν τραυματιστεί στο Κίεβο από την έναρξη του κινήματος αμφισβήτησης, πριν από περίπου 3 μήνες και οργανώσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του Τύπου έχουν καταγγείλει επιθέσεις με στόχο δημοσιογράφους.

Keywords
Τυχαία Θέματα