ΔΝΤ-Σόιμπλε αποφασίσουν χωρίς εμάς… Μέτρα ως το 2032!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο Θεός να βάλει το χέρι του!

Η αγωνία στην Αθήνα έχει φτάσει στο κατακόρυφο… ΔΝΤ και Σόιμπλε ίσως αποφασίσουν για μας, χωρίς την παρουσία της Αθήνας! Τί θα αποφασίσουν; Λήψη μέτρων για το χρέος

έως το 2032! Ναι, καλά διαβάσατε… Μέτρα, λοιπόν, κάτι που τρέμει η κυβέρνησή μας.

Ουσιαστικά πολιτικοί παρατηρητές σημειώνουν ότι «η Αθήνα είναι με την πλάτη στον τοίχο, αφού πρέπει να λάβει μέτρα που είναι τελεσμένα και τα οποία δεν μπορεί να διαπραγματευθεί…». Οι ξένοι τί λένε όμως; Ο κοινοτικός επίτροπος κ. Π. Μοσκοβισί τόνισε με νόημα ότι «το ΔΝΤ πρέπει να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα ως εγγυητής της σταθερότητας. Είμαστε κοντά σε μία συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο για τη δεύτερη αξιολόγηση πριν από το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου».

Η κυβέρνηση φοβάται ότι ο κίνδυνος να ζητηθούν νέα μέτρα από την Αθήνα είναι υπαρκτός και μη διαχειρίσιμος. Ο επίτροπος κ. Π. Μοσκοβισί, σε μία αποστροφή συμβιβασμού, είπε ότι «χρειαζόμαστε μια συνολική συμφωνία, συμπεριλαμβανομένων των μεταρρυθμίσεων, της αξιολόγησης και της διευθέτησης του χρέους ως το τέλος του έτους. Χρειαζόμαστε το ΔΝΤ στο πρόγραμμα και οι θεσμοί εργάζονται από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση σε πολύ καλό πνεύμα. Δεν μπορώ να κάνω κάποιο σχόλιο σαν να μιλάμε για διαιρεμένους θεσμούς. Οι θεσμοί εργάζονται όλοι μαζί και από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση. Είναι σημαντικό να επιτευχθεί τεχνική συμφωνία (staff level agreement) πριν από το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου».

Τί ανταπαντά η Αθήνα; Αντιπροτείνει στο θέμα των δημοσιονομικών στόχων το εξής: «Εφόσον συμφωνηθεί μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2019 και μετά στο 2,5% του ΑΕΠ από 3,5% του ΑΕΠ, τότε η κυβέρνηση θα δεσμευθεί ο δημοσιονομικός χώρος που θα δημιουργηθεί να αξιοποιηθεί για τη μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις». Μάλιστα ο κ. Τσακαλώτος το προχώρησε παρακάτω: «Δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο τρόπο για την ενίσχυση της ελληνική οικονομίας». Η κυβέρνηση δια του Τσακαλώτου διεμήνυσε επίσης ότι «το ΔΝΤ δεν είναι θαρραλέο να τα βάζει με την Ελλάδα ζητώντας μέτρα, αντί με μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες για να πετύχει σημαντική ρύθμιση του χρέους. Στα βραχυπρόθεσμα μέτρα υπάρχει μεγάλη πρόοδος και ότι περιμένουμε τη συζήτηση για τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα μετά τις 5 Δεκεμβρίου».

Ωστόσο ο κ. Μοσκοβισί απάντησε ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και να μην υπάρξει επιστροφή σε μη βιώσιμες πολιτικές και πρακτικές της προ κρίσης εποχής». Πού πάμε, λοιπόν; Πληροφορίες αναφέρουν για επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους, ίδια επιτόκια και μέτρα… Όλα αυτά ερήμην της χώρας… Απλά θα μας τα ανακοινώσουν. Θα είμαστε υποχρεωμένοι να τα εφαρμόσουμε από το 2018. Ποιός θα είναι τότε Πρωθυπουργός; Ο Τσίπρας; Ο Μητσοτάκης; Ο τρίτος που θα εμφανισθεί; Ο Θεός να βάλει το χέρι του…

Το άρθρο ΔΝΤ-Σόιμπλε αποφασίσουν χωρίς εμάς… Μέτρα ως το 2032! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα