«Ωραία μου κυρία» με την γοητευτική Δήμητρα Ματσούκα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο “Πυγμαλίων” , το αριστούργημα του Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω που έγινε γνωστό με τον τίτλο “Ωραία μου κυρία” τον χειμώνα του 1959 με τον Κώστα Μουσούρη και την Αλίκη Βουγιουκλάκη, επέστρεψε στο θέατρο.

Το έργο αποτέλεσε έμπνευση του Αλέξανδρου Ρήγα για την σειρά «Δύο ξένοι» που έμεινε στην ιστορία σαν μία από τα πιο επιτυχημένες και ανέβηκε στο σανίδι πάλι από τα «χέρια» του γνωστού σκηνοθέτη. Ο Ρήγας μετά από διαρκή αναζήτηση, κατέληξε στο θέατρο

Pantheon του Γιάννη Παπαθεοχάρη με παραγωγούς του την νέα θεατρική εταιρεία παραγωγής «Θεατρικές σκηνές”.

Λονδίνο 1912. Ο διανοούμενος καθηγητής Γλωσσολογίας στο Λονδίνο παλεύει με νύχια και με δόντια να μεταμορφώσει μια άξεστη ανθοπώλισσα από το Κόβεντ Γκάρντεν σε μια καθωσπρέπει κυρία της υψηλής κοινωνικής τάξης. Η Ελίζα Ντούλιτλ «αφήνεται» στα χέρια του καθηγητή Ουίλιαμ Χίγγινς που μοιάζει σίγουρος πως η μεταμόρφωση της απολίτιστης κοπέλας θα είναι παιχνιδάκι και κανείς δεν θα υποψιαστεί την καταγωγή της.

Η προσπάθεια να γίνει κοσμική δεσποινίδα η ακαλλιέργητη λουλουδού, είναι γεμάτη από αναποδιές, ενώ ο φίλος του καθηγητή Χίγγινς , η μητέρα του καθώς και πολλοί που περιπλέκονται, κάνουν την κατάσταση πιο δύσκολη. Όλα όμως μπορούν να διορθωθούν, εκτός από ένα. Τι γίνεται όταν ο πολιτισμένος καθηγητής ερωτεύεται το κορίτσι χωρίς τρόπους;

Μια τρυφερή κομεντί εποχής που γεμάτη χιούμορ, συναίσθημα αλλά και καυστικές πινελιές του συγγραφέα για την αστική τάξη της δεκαετίας εκείνης.

Πρωταγωνιστούν: Κώστας Κόκλας, Δήμητρα Ματσούκα, Παύλος Χαϊκάλης, Χριστίνα Θεοδωροπούλου, Ορέστης Τζιόβας, Ησαϊας Ματιάμπα, Περικλής Αλμπάνης , Γαλήνη Τσεβά, Θωμάς Παλιούρας, Ιάσων Παπαματθαίου και ο Αντώνης Καφετζόπουλος.

Στον ρόλο της κυρίας Χίγγινς η Μπέτυ Λιβανού

Συμμετέχουν 10 ακόμα ηθοποιοί

Τοποθεσία: Θέατρο Πάνθεον, Περαιώς 166, Γκάζι, Αθήνα

Προπώληση: Από 1 Νοεμβρίου 2016 ηλεκτρονικά μέσω https://buy.tickethour.com/, http://www.theatrikesskines.gr

Πληροφορίες: www.pantheontheater.gr

Το άρθρο «Ωραία μου κυρία» με την γοητευτική Δήμητρα Ματσούκα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα