Διπλασιάστηκαν οι φτωχοί της Ιταλίας

«Una Faccia Una Razza» λέει το ρητό και ταιριάζει γάντι στην περίπτωση της φτώχειας σε Ελλάδα και Ιταλία, καθώς τα επίσημα στοιχεία είναι απογοητευτικά. Σύμφωνα με την ιταλική στατιστική υπηρεσία (ISTAT), η «τσακισμένη» οικονομία και η αυξανόμενη ανεργία έχουν διπλασιάσει μέσα σε δύο χρόνια τον αριθμό των ιταλικών νοικοκυριών που θεωρούνται «στερούμενα στην ικανοποίηση βασικών αναγκών», φτάνοντας πλέον σχεδόν το 14% του πληθυσμού. Μάλιστα, ιδιαίτερα έχει πληγεί από την κρίση ο ιταλικός νότος.

Η ISTAT αναφέρει ότι το

2012 ο αριθμός των Ιταλών σε νοικοκυριά που στερούνται ικανοποίησης βασικών αναγκών έχει διπλασιαστεί από το 2010 στα 8,6 εκατομμύρια.

Στην κατηγορία αυτή εμπίπτουν όσων η κατάσταση πληροί πάνω από 4 από τους 9 «δείκτες φτώχειας». Συγκεκριμένα, το ποσοστό των οικογενειών που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν γεύμα με βάση την πρωτεΐνη (όπως κρέας) κάθε δύο ημέρες ανέβηκε στο 16,6% το 2012 από 6,7% το 2010.

Ανησυχία προκαλεί πάντως και ο αριθμός των νέων ηλικίας 15 μέχρι 29 που ούτε σπουδάζουν, ούτε δουλεύουν. Ο αριθμός τους έφτασε τα 2,2 εκατομμύρια, που αντιστοιχεί σε έναν ανά κάθε τέσσερις σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα