Διότι οι ήρωες παλεύουν σαν τους Έλληνες

Μετά από μια εντυπωσιακή εμφάνιση η Εθνική μας ομάδα πήρε τη νίκη επί της Ακτής Ελεφαντοστού και την πρόκριση στις καλύτερες 16 ομάδες του Μουντιάλ, όπου θα αντιμετωπίσει την Κόστα Ρίκα (Κυριακή 29/6, 23:00 ΝΕΡΙΤ) με έπαθλο την πρόκριση στους «8». Το πέναλτι το οποίο κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο Γιώργος Σαμαράς έστειλε την Εθνική μας στην επόμενη φάση και τους Έλληνες στον «έβδομο ουρανό».

Η γαλανόλευκη έπαιξε

μπάλα, είχε πείσμα, επιμονή και πλάνο απέναντι σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, δείχνοντας ότι τα δύσκολα της ταιριάζουν περισσότερο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, κάνοντας το καλύτερό της παιχνίδι σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, προηγήθηκε 1-0 στο 42′ με πλασέ του Σάμαρη. Στο 74′ οι Αφρικανοί ισοφάρισαν με τον Μπονί, αλλά στο 92′ ήρθε η ανατροπή του Σαμαρά και η εκτέλεση του πέναλτι που μας έστειλε πραγματικά στα ουράνια!

Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι κανείς από τους διεθνείς που χρησιμοποιήθηκαν στο ματς δεν υστέρησε, όλοι έδωσαν τα πάντα με τους Σάμαρη, Μανιάτη, Μανωλά, Παπασταθόπουλο, Χριστοδουλόπουλο και Καραγκούνη να ξεχωρίζουν και να καθοδηγούν την ομάδα μας στην επική πρόκριση.

Επίσης θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η Εθνική μας είχε και δύο τραυματισμούς στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης που στέρησαν από τον Φερνάντο Σάντος τη δυνατότητα «ελιγμών» στο παιχνίδι αφού είχε μόνο μία αλλαγή, όμως οι διεθνείς μας τα κατάφεραν και πανάξια πήραν την πρόκριση.

Διαιτητής: Κάρλος Βέρα (Ισημερινός)

Κίτρινες: Ντρογκμπά, Καλού, Ντιέ

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): 1. Ορέστης Καρνέζης (24΄ 12. Παναγιώτης Γλύκος), 15. Βασίλης Τοροσίδης, 19. Σωκράτης Παπασταθόπουλος, 4. Κώστας Μανωλάς, 20. Χοσέ Χολέμπας, 10. Γιώργος Καραγκούνης (78΄ 17. Φάνης Γκέκας), 2. Γιάννης Μανιάτης, 16. Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, 8. Παναγιώτης Κονέ (12΄ 22. Ανδρέας Σάμαρης), 14. Δημήτρης Σαλπιγγίδης, 7. Γιώργος Σαμαράς.

ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ (Σαμπρί Λαμουσί): 1. Μπουμπακάρ Μπαρί, 17. Σέρζ Οριέ, 4. Κόλο Τουρέ, 22. Σουλεϊμάν Μπάμπα, 3. Αρθουρ Μποκά, 9. Σεκ Ισμαελ Τιοτέ (60΄ 12. Βίλφριντ Μπονί), 20. Τζόφρι Ντιέ, 19. Γιάγια Τουρέ, 8. Σάλομον Καλού, 10. Ζερβίνιο (83΄ 21. Τζιοβάνι Σιό), 11. Ντιντιέ Ντρογκμπά (78΄ 14. Ισμαέλ Ντιομαντέ).

MVP ο Σαμαράς

Ο Γιώργος Σαμαράς, που έκανε την ασιστ από την οποία προήλθε το πρώτο γκολ της εθνικής και στο 93΄ ήταν αυτός που με το πέναλτι έστειλε την Ελλάδα στους «16» του Μουντιάλ, αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα