Δήμαρχος Σικάγο σε παράνομους μετανάστες: «Είστε ασφαλείς εδώ»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μετά τη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες, το Σικάγο γίνεται και αυτό ασφαλές καταφύγιο για τους παράνομους πρόσφυγες και μετανάστες, με τους δημάρχους των πόλεων να είναι καθησυχαστικοί. Μετά τις «απειλές» του νέου Προέδρου των ΗΠΑ ότι θα απελαθούν όσοι εισήλθαν στις ΗΠΑ παράνομα, ο Ραμ Εμάνιουελ δεσμεύεται

πως η πόλη του θα γίνει καταφύγιο προσφύγων και μεταναστών και θα έχουν τη στήριξη της δημοτικής αρχής.

«Είστε ασφαλείς στο Σικάγο. Είστε σίγουροι στο Σικάγο. Και δέχεστε υποστήριξη στο Σικάγο», είπε ο Εμάνιουελ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Αυτή είναι μια πόλη ενσωμάτωσης», τόνισε.

Ο δήμαρχος του Σικάγο και πρώην προσωπάρχης του Ομπάμα, υποσχέθηκε στους μετανάστες ελεύθερη πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και υποδομές υγείας. Οι παράνομοι εισερχόμενοι πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς και οι άστεγοι, θα αποκτήσουν άμεσα μία δημοτική ταυτότητα με σχέδιο που θα εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο του Σικάγο.

Το κίνημα των «πόλεων- καταφυγίων» που έχει επεκταθεί σε 40 περίπου πόλεις της Αμερικής, έγινε γνωστό υπό τη διακυβέρνηση του Ομπάμα, σαν μια προσπάθεια να προστατευτούν οι αδύναμες ομάδες από τις δεσμεύσεις του Ντόναλντ Τραμπ.

Στις πόλεις αυτές, η αστυνομία αποφεύγει να ελέγξει το καθεστώς των μεταναστών που συλλαμβάνει και δεν μοιράζεται σχετικές πληροφορίες με τις ομοσπονδιακές αρχές.

Το άρθρο Δήμαρχος Σικάγο σε παράνομους μετανάστες: «Είστε ασφαλείς εδώ» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα