Δικάζονται σήμερα Σακκάς-Σεϊσίδης, απάντηση Κυρίτση σε Ν.Δ.

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σήμερα, δικάζονται από το Β’ Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο Κώστας Σακκάς και ο Μάριος Σεϊσίδης, οι οποίοι είχαν συλληφθεί το απόγευμα της Πέμπτης στην Σπάρτη. Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη μεταξύ άλλων για τα αδικήματα της κλοπής, της πλαστογραφίας και της αντίστασης κατά της αρχής.

Εν τω μεταξύ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης απάντησε χθες, στην ανακοίνωση της ΝΔ,

η οποία επετίθετο, τόσο στην κυβέρνηση, όσο και προσωπικά στον βουλευτή, εξαιτίας ανάρτησής του στο Facebook στην οποία αναφερόταν «ή δείχνουμε αλληλεγγύη στους συντρόφους ακόμα και όταν παρανομούν ή απλά ζητάμε δίκαιη δίκη».

Γ. Κυρίτσης: «Φρονηματικού χαρακτήρα διώξεις»

Σε νέα του ανάρτηση, ο Γ. Κυρίτσης αναφέρει «δεν με ενοχλεί να με λέει η ΝΔ φιλοτρομοκράτη» και τονίζει ότι οι αναρτήσεις του στο Facebook, αφορούν τους φίλους του στο Facebook και όχι το γενικό κοινό. Μιλάει επίσης για διώξεις “φρονηματικού χαρακτήρα”, “απηνή δίωξη του Σεϊσίδη” και «στοιχεία στα όρια του γελοίου για τον Σακκά». Σύμφωνα με τον κ. Κυρίτση «δουλειά του κράτους είναι να εφαρμόζει το νόμο, δουλειά του κινήματος είναι να υπερασπίζεται τους ανθρώπους. Δουλειά του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αλλάξει το κράτος».

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ (…) ουδόλως άλλαξε γνώμη. Υπερασπιζόταν και υπερασπίζεται πάντα τα ατομικά δικαιώματα, μεροληπτεί υπέρ όσων έχουν στοχοποιηθεί από το κράτος ακόμα και αν πολιτικά δεν συμφωνεί. Οι δυο συλληφθέντες εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία διώξεων φρονηματικού χαρακτήρα» υποστηρίζει ο κ. Κυρίτσης, και συνεχίζει:

«Ο ένας διώκεται απηνώς για την υπόθεση ‘‘ληστές με τα μαύρα’’ που κατασκεύασαν τα μμε, ο δε άλλος για την ΣΠΦ με στοιχεία εις βάρος του στα όρια του γελοίου και με πολύμηνη προφυλάκιση την οποία ο σρζ ορθώς είχε πολεμήσει».

«Ο Συριζα ταυτόχρονα είναι κυβέρνηση στο δεδομένο κράτος. Όποιος θεωρεί ότι σε αυτό το σχήμα δεν υπάρχουν εσωτερικές συγκρούσεις και αντιφάσεις, ή ότι υπάρχουν εύκολοι αυτοματισμοί, δεν ξέρει τι του γίνεται. Ή – ακόμα χειρότερα- ξέρει πολύ καλά και απλώς προτιμάει την άνεση του πληκτρολογίου»

Το άρθρο Δικάζονται σήμερα Σακκάς-Σεϊσίδης, απάντηση Κυρίτση σε Ν.Δ. εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα