Δικαστής στη φυλακή επειδή ασελγούσε στον 5χρονο γιο του!

Ποινή κάθειρξης 6 ετών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 3 έτη επέβαλε σε εν ενεργεία δικαστή το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, καθώς τον έκρινε ένοχο για την αποπλάνηση του μόλις 5 ετών γιού του.

Η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων διήρκησε πολλές ώρες, με τις περιγραφές και τις λεπτομέρειες που περιλαμβάνονταν στην δικογραφία να είναι άκρως «ανατριχιαστικές».

Να σημειωθεί πάντως, πως οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έκριναν ένοχο τον δικαστικό λειτουργό βασιζόμενοι κυρίως σε σοβαρά στοιχεία της δικογραφίας και παρά τους

ισχυρισμούς προσώπων του οικογενειακού κύκλου του κατηγορούμενου να αμβλύνουν τις εντυπώσεις και να αναιρέσουν τις περιγραφές της σεξουαλικής και ψυχολογικής περιπέτειας που βίωσε το παιδάκι.

Με την απόφασή του το Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο μείωσε ουσιαστικά την ποινή που τού είχε επιβάλει το πρωτόδικο δικαστήριο (Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων) κατά 8 έτη. Ωστόσο, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος δικαστής μετά την πρώτη πρωτοβάθμια καταδίκη του σε 13 χρόνια κάθειρξη, για την έκτιση της οποίας το δικαστήριο είχε δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση, δεν είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα, με αποτέλεσμα να υπηρετεί στο δικαστικό Σώμα κανονικά και να δικάζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα