Δικαίωση για 42 υπαλλήλους του δήμου για επίδομα που η πολιτεία είχε καταργήσει

Το ταμείο του Δήμου Πύργου είναι μείον 300.000 ευρώ, καθώς το ποσό αυτό κατασχέθηκε, ύστερα από τη δικαίωση 42 υπαλλήλων που είχαν προσφύγει στο Εφετείο διεκδικώντας από το 2007 το περιβόητο επίδομα των 176 ευρώ που η ίδια η πολιτεία είχε καταργήσει!

Η εφάπαξ καταβολή του οφειλόμενου ποσού, που επέλεξαν 23 Σχολικοί Φύλακες και 19 υπάλληλοι αορίστου χρόνου, σε αντίθεση με συναδέλφους τους οι οποίοι αποδέχτηκαν την αποπληρωμή τους σε μηνιαίες δόσεις, προκαλεί «έμφραγμα» στα οικονομικά του Δήμου και

δημιουργεί αλυσιδωτές αντιδράσεις και προβλήματα καθώς θέτει σε κίνδυνο ακόμα και την μισθοδοσία των υπαλλήλων!

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννης Αργυρόπουλος μίλησε για ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη που τους αιφνιδίασε και τους έφερε σε εξαιρετικά δύσκολη οικονομική θέση. «Κατασχέθηκαν από το λογαριασμό του Δήμου Πύργου περίπου 300.000 ευρώ. Ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσό από κατασχετήρια που μας κοινοποιήθηκαν από υπαλλήλους του Δήμου οι οποίοι δικαιώθηκαν στο Εφετείο και έρχονται σήμερα μετά από έξι χρόνια να εισπράξουν αναδρομικά και με τους τόκους, το περιβόητο επίδομα των 176 ευρώ που η κυβέρνηση έκοψε το 2007».

Όπως είπε, στο συγκεκριμένο θέμα υπάρχει μια αντίφαση και ένας παραλογισμός εξηγώντας πως από τη μια πλευρά το Κράτος κόβει ένα επίδομα από τους υπαλλήλους και ταυτόχρονα και το μέρος που αναλογούσε για αυτό στις ΚΑΠ και από την άλλη πλευρά μια άλλη έκφανση του Κράτους, η Δικαιοσύνη, δικαιώνει αυτούς τους υπαλλήλους και μετά από τόσο καιρό έρχονται να εισπράξουν με τόκο τα προβλεπόμενα ποσά από το ταμείο του Δήμου. «Και όλα αυτά σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο όπου δεν έχουμε την πολυτέλεια να λειτουργήσουμε χωρίς το ποσό αυτό που κατασχέθηκε».

Παράλληλα, επισήμανε ότι για την κατάσχεση αυτή, ευθύνη έχουν και οι ίδιοι οι υπάλληλοι, οι οποίοι αντί να έρθουν όπως είπε σε συνεννόηση με το δήμο και να εξοφληθούν μέσω δόσεων όπως επέλεξαν και συνάδελφοι τους, προτίμησαν να κατασχέσουν τα χρήματα αυτά, να τα πάρουν εφάπαξ και να θέσουν σε κίνδυνο τη μισθοδοσία των συναδέλφων τους. «Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούμε την κρισιμότητα των εποχών που ζούμε, να δείχνουμε κατανόηση και εν πάση περιπτώσει να συνεννοούμαστε προκειμένου ο δήμος να μπορεί να ανταποκρίνεται στις λειτουργικές του δαπάνες. Αντίστοιχες υποθέσεις βρίσκονται σε εκκρεμότητα αλλά στο προσεχές μέλλον».

Ο κ. Αργυρόπουλος ξεκαθάρισε ότι τα κατασχετήρια δεν αφορούν όλους τους Σχολικούς Φύλακες καθώς αρκετοί εξ αυτών δέχτηκαν τη διαπραγμάτευση με το δήμο και υπέγραψαν συμφωνητικό, δεχόμενοι να αποπληρωθούν με δόσεις και όχι εφάπαξ.

Keywords
Τυχαία Θέματα