Διεργασίες στο χώρο της «κεντροαριστεράς»

Δε διάγει και την καλύτερη περίοδό του, το ΠΑΣΟΚ, με στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη να εγκαταλείπουν ή να εμφανίζονται έτοιμα να εγκαταλείψουν το Κίνημα. Πόλος έλξης για πρώην υπουργούς και στελέχη του ΠΑΣΟΚ γίνεται η ΔΗΜΑΡ. Μετά τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Πάνο Μπεγλίτη ακούγεται έντονα το όνομα του Γιάννη Ραγκούση, για

προσχώρηση στο κόμμα του Φώτη Κουβέλη. Την αποκάλυψη έκανε η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

Ο Γιάννης Ραγκούσης έχει προσεγγίσει τον Φώτη Κουβέλη και συνομιλεί τακτικά με την ηγετική ομάδα του κόμματος, αναφέρει το ρεπορτάζ. Ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν ο Γιάννης Ραγκούσης θα προσχωρήσει απευθείας στη ΔΗΜΑΡ, όπως έκανε ο Πάνος Μπεγλίτης, ή αν θα συνδεθεί με το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου, το οποίο θα συνεργαστεί εκλογικά με τη ΔΗΜΑΡ.

Εν τω μεταξύ, μεγάλη νευρικότητα παρατηρείται στο ΠΑΣΟΚ κάτι που διαφάνηκε και στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ζητούσε την Κυριακή από τα μέλη της ΚΠΕ, να στηρίξουν την «Κίνηση των 58.»

Ο αναβρασμός που υπήρξε προκλήθηκε από τις δυο διαφορετικές τάσεις που υπάρχουν στο κόμμα. Άλλα στελέχη επέκριναν τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τις πολιτικές επιλογές του, τασσόμενα υπέρ της σύγκλισης με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ άλλα στήριξαν τη στάση του προέδρου του κόμματος έναντι της Κουμουνδούρου, επικροτώντας την προσέγγιση με την «Κίνηση των 58».

Την ίδια ώρα, έκκληση στο πολιτικό σύστημα, για την ανάληψη μιας μεγάλης, εθνικών διαστάσεων πρωτοβουλίας για την οριστική και αμετάκλητη διάσωση της χώρας, απηύθυνε (με συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής) ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα