Μάχη για δύο για το όνοµα του δηµάρχου που θα στηρίξει η Ν.∆. στη Θεσσαλονίκη

Γεια σας, γεια σας από την ευτυχισµένη και... τζακοκαπνισµένη Μπουταρούπολη, όπου αν η Νέα ∆ηµοκρατία δεν ανακοινώσει γρήγορα τον υποψήφιο, θα φάµε στη µάπα τον κυρ Γιάννη για άλλα τέσσερα χρόνια.

Αποφασίζει για δήµο

Επειδή δεν ξέρει αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πέλλας µε τον Τζιτζικώστα ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης (φωτ.), µαθαίνω ότι έχει ήδη ενεργοποιήσει το σχέδιο της υποψηφιότητάς του στον ∆ήµο Πέλλας. Ως πρώην δήµαρχος Κρύας

Βρύσης, ξέρει καλά τα «κατατόπια» και αν το αποφασίσει, αναµένεται σκληρή κόντρα µε τον νυν δήµαρχο, Γρηγόρη Στάµκο, ο οποίος και έργο παράγει και αγαπητός είναι στην τοπική κοινωνία.

Η νέα ΕΤ3 στο τραπέζι

Σύντοµο τετ-α-τετ είχαν µετά την παρουσίαση του βιβλίου του Σωτήρη Κούβελα ο υπουργός Επικρατείας, ∆ηµήτρης Σταµάτης (φωτ.), µε τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα. Οπως µου µεταφέρει η πηγή µου, Σταµάτης και Τζιτζικώστας, αφού συζήτησαν για τις εκλογές στην Περιφέρεια, έριξαν στο τραπέζι το θέµα της ΕΤ3, για το οποίο και οι δύο συµφώνησαν ότι η λειτουργία του πρέπει να ξεκινήσει το συντοµότερο δυνατόν. Αντε να το δούµε και στην πράξη.

Αποθέωση

Παρά το τσουχτερό κρύο, περισσότεροι από 8.000 φίλαθλοι βρέθηκαν τη ∆ευτέρα στην Τούµπα για να δουν και πάλι στο γήπεδο την Εθνική που µας χάρισε το Euro του 2004 και τη Ρουµανία του µεγάλου Χάτζι. Ο αγώνας διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την ΕΛΕΠΑΠ και ήταν όλοι εκεί, εκτός από τον Κ. Καραγκούνη, που δεν µπόρεσε να πάρει άδεια από τον προπονητή του, και τον Οτο Ρεχάγκελ, που βρίσκεται στη Γερµανία. Οσο για τον Απ. Τζιτζικώστα, είχε κάθε λόγο να είναι ευχαριστηµένος, καθώς το εγχείρηµα πήγε πολύ καλά, ενώ είχε την ευκαιρία να πει και δυο κουβέντες µε τον Χάτζι!

Μάχη για δύο

Μετά τις γιορτές, και αφού πρώτα γίνει ένα ραντεβού µεταξύ του Αντώνη Σαµαρά και του Ανδρέα Παπαµιµίκου, θα γίνει γνωστό το όνοµα του υποψήφιου δηµάρχου που θα στηρίξει η Ν.∆. στη Θεσσαλονίκη. Ο Γιάννης Ιωαννίδης, πάντως, όπως έγραψε το parapolitika.gr, είχε για αυτό το θέµα συνάντηση µε τον πρωθυπουργό την Τετάρτη στη Βουλή, όπου εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τον δήµο, κάτι το οποίο δείχνει να «ξεκλειδώνει» τις εξελίξεις. Σηµειώνεται, βέβαια, ότι ο γραµµατέας της Π.Ε. του κόµµατος, σε εκδήλωση όπου παραβρέθηκε πρόσφατα στην «Μπουταρούπολη», ανέφερε µε νόηµα ότι οι πολίτες θέλουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ανθρώπους καταξιωµένους και παραγωγικούς, από την κοινωνία, χαρακτηριστικά που διαθέτει όχι µόνο ο πρώην υφυπουργός, αλλά και ο Στράτος Σιµόπουλος, ο οποίος εξακολουθεί να παραµένει ψηλά στη σχετική ονοµατολογία.

Η προίκα της Ελενας

Με άλλο... µάτι θα βλέπουν στο εξής την Ελενα Ράπτη οι υποψήφιοι γαµπροί, καθώς αν διαβάσουν τη δήλωσή της για το «πόθεν έσχες» που κατέθεσε στη Βουλή, θα διαπιστώσουν ότι διαθέτει πλούσια προίκα. Χαρακτηριστικό είναι ότι έχει στην ιδιοκτησία της 37 ακίνητα (διαµερίσµατα, σπίτια και χωράφια), τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται σε κεντρικούς δρόµους της Θεσσαλονίκης, όπως επί της Εγνατίας, αλλά και σε δηµοφιλείς τουριστικούς προορισµούς της Βόρειας Ελλάδας, όπως στη Χαλκιδική.

Mε σκάφος ο Γρέγος

Μπορεί οι περισσότεροι βουλευτές της Χρυσής Αυγής να δήλωσαν φτωχοί στα «πόθεν έσχες» τους, ωστόσο ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του εθνικιστικού κόµµατος Αντ. Γρέγος «αποκάλυψε» ότι διαθέτει και φουσκωτό σκάφος αναψυχής...

Πονηρός ο Πόντιος

Μαθαίνω ότι ένα τηλεφώνηµα που δέχτηκε ο αντιπεριφερειάρχης Ηµαθίας, Κώστας Καραπαναγιωτίδης (φωτ.), τον έκανε να αναθεωρήσει σε µεγάλο βαθµό τα σχέδιά του να φύγει από την Περιφέρεια και να θέσει υποψηφιότητα στον ∆ήµο Βέροιας. ∆εν θα σας πω ποιος ήταν στην άλλη γραµµή του τηλεφώνου, µόνο ότι η συζήτηση έγινε στα ποντιακά…

∆εν µιλιούνται

Ούτε καληµέρα δεν ανταλλάσσουν οι Ηµαθιώτες βουλευτές Λάζαρος Τσαβδαρίδης και Κώστας Γιοβανόπουλος. Οι σχέσεις τους δεν ήταν και ποτέ ιδιαίτερα θερµές, µιας και ο πρώτος είναι πρωτοπαλλήκαρο του Αντώνη Σαµαρά και ο δεύτερος του Πάνου Καµµένου, ωστόσο στους Ηµαθιώτες έκανε εντύπωση ότι τελευταία στις εκδηλώσεις όπου καλούνται και παρίστανται και οι δύο δεν ανταλλάσσουν ούτε χειραψία.

Εν αναµονή

Σας έχω ενηµερώσει εδώ και καιρό ότι ο πρόεδρος του Επιµελητηρίου Κιλκίς φλερτάρει µε την υποψηφιότητα στον ∆ήµο Κιλκίς. Μέσα στην εβδοµάδα, ο Παύλος Τονικίδης (φωτ.) προχώρησε στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του και µένει να δούµε τι θα κάνουν οι κεντροδεξιοί υποψήφιοι.

Πάει γι’ άλλα

∆εν του βγήκε του Μίµη Φωτόπουλου η σκέψη για πιθανή υποψηφιότητα ως δηµάρχου ∆έλτα και τώρα εµφανίζεται πρόθυµος να συνεχίσει την πορεία του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας µε τον συνδυασµό του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Keywords
Τυχαία Θέματα