Στο ρυθμό του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα η Μαδρίτη – Τέσσερις ομάδες με πάθος για την κούπα

Στο ρυθμό του Final 4 της Ευρωλίγκα ζει πλέον η Μαδρίτη μετά και τον χθεσινό άδοξο αποκλεισμό της Ρεάλ, από την Γιουβέντους. Όλη η πόλη περιμένει πως και πως τα παιχνίδια και σήμερα το πρωί αυτό φάνηκε από το τεράστιο ενδιαφέρον των ΜΜΕ αλλά και του κόσμου για την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου των προπονητών και των αρχηγών των τεσσάρων ομάδων που έγινε στο παλαιό ταχυδρομικό κτίριο της Μαδρίτης, «Casa de Correos» το οποίο βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της, την «Puerta del Sol».

Στην εκδήλωση την οποία «άνοιξε»

με ομιλία του ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκα, Τζόρντι Μπερτομέου ο οποίος τόνισε: «Η Μαδρίτη είναι μια πόλη που απολαμβάνει το μπάσκετ και έχει γίνει συνήθης προορισμός αθλητικών γεγονότων. Πολλοί οργανισμοί μας βοήθησαν για τη διεξαγωγή αυτού του φάιναλ φορ και θέλω να τους ευχαριστήσω. Ανάμεσά τους 71 συνεργάτες, Μέσα Ενημέρωσης και χορηγούς. Επίσης, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους 4 συλλόγους, τους προπονητές τους και τους παίκτες που έφτασαν ως εδώ, αλλά και σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν και μας χάρισαν μία συναρπαστική σεζόν. Ευχαριστούμε τους φιλάθλους μας. Φέτος γιορτάζουμε τη 15η επέτειο της Ευρωλίγκας.»

Οι προπονητές

Το λόγο στη συνέχει πήρε ο «οικοδεσπότης» Πάμπλο Λάσο, ο προπονητής Ρεάλ Μαδρίτης, λέγοντας: «Προσπαθώ να είμαι πάντα στο κορυφαίο επίπεδο με τη Ρεάλ Μαδρίτης, σε Ισπανία και Ευρώπη. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό που είμαστε εδώ, στο φάιναλ φορ. Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι και για τους φιλάθλους μας. Το καταφέραμε ξανά, αυτή είναι η 3η διαδοχική φορά και τώρα θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε αύριο τη Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ και να βρεθούμε στον τελικό. Οι προπονητές ξέρουμε πως είναι ένα μεγάλο ταξίδι για να φτάσει η ομάδα σου μέχρι το φάιναλ φορ. Όλα είναι διαφορετικά, όμως από φάιναλ φορ σε φάιναλ φορ. Είμαστε υπερήφανοι για τις δύο προηγούμενες χρονιές που φτάσαμε μέχρι τον τελικό. Τώρα, εδώ μπροστά στον κόσμο μας είναι η ώρα να αναδειχτούμε και πάλι πρωταθλητές Ευρώπης, μετά από 20 χρόνια».

Ρέκορτμαν στις συμμετοχές σε τελική φάση Ευρωλίγκας ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, προπονητής σε αυτό το φάιναλ φορ της Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ, ο οποίος είπε: «Δεν υπάρχουν μυστικά. Απλά δουλεύω σκληρά. Τίποτα άλλο. Πως νιώθω που ο επί 13 χρόνια συνεργάτης μου στον Παναθηναϊκό, Δημήτρης Ιτούδης και ο πρώην παίκτης μου στη Ρεάλ Μαδρίτης, Πάμπλο Λάσο είναι εδώ ως προπονητές σήμερα; Είμαι χαρούμενος που τους βλέπω εδώ, εύχομαι καλή τύχη στο Δημήτρη. Θα είναι δύσκολο γι’ αυτούς. Για τον Πάμπλο δεν μπορώ να πω τίποτα… είναι αντίπαλός μας» .

Απαντώντας σε ερώτηση για το γεγονός ότι πάντα είχε στις ομάδες που ήταν αστέρια στην περιφέρεια, είπε: «Έχω πρόβλημα γιατί ο Νεμάνια Μπιέλιτσα είναι ο MVP και μου τον στερήσατε από την προπόνηση, θα πρέπει να σκεφτώ τώρα τι να κάνω, για εκπλήξω τον Πάμπλο αύριο… ίσως να μην ξεκινήσω βασικό τον Μπιέλιτσα. Πάντως, με τον Αρλάουκας, ένα τεσσάρι κατέκτησα τον τίτλο, το 1995 με τη Ρεάλ. Όπως ο Τζο, έτσι και ο Νεμάνια μπορεί να παίξει σε περισσότερες θέσεις και να κάνει τα πάντα στο γήπεδο. Νεμάνια, απόδειξέ το στον ημιτελικό!».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, της μόνης ομάδας που πέρασε με μειονέκτημα έδρας στο φάιναλ φορ, Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε: «Κατ’ αρχήν θέλω να δώσω συγχαρητήρια στις 4 ομάδες που προκρίθηκαν και στους παίκτες που είναι εδώ και αυτούς που βραβεύτηκαν. Σέβομαι την ΤΣΣΚΑ και όλες τις ομάδες που είναι εδώ. Εχουμε πίστη, όμως στην ομάδα μας και στις δυνατότητές μας και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε αύριο. Είναι εκπληκτικό που δύο Έλληνες προπονητές θα είναι απέναντι στους πάγκους αύριο. Όλοι βλέπουν ότι οι Έλληνες προπονητές πάνε καλά στο μπάσκετ. Μάθαμε από τους προπονητές που συνεργαστήκαμε, αλλά και όλους τους ξένους προπονητές που δούλεψαν στην Ελλάδα και μας έδωσαν ιδέες, πώς να δουλέψουμε στη φιλοσοφία του παιχνιδιού. Για εμάς, ο ημιτελικός με την ΤΣΣΚΑ είναι μία μεγάλη πρόκληση γιατί δεν ξέρεις πότε θα σου δοθεί ξανά η ευκαιρία. Παίζουμε απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα, με μεγάλο προπονητή και παίκτες. Ότι έγινε πριν δεν έχει σημασία. Βέβαια, υπάρχουν παίκτες και από τις δύο ομάδες που έπαιξαν και στην Κωνσταντινούπολη και στο Λονδίνο και πιστεύω πως θα έχουμε ευκαιρίες αύριο για να νικήσουμε την ΤΣΣΚΑ».

Τελευταίος από τους προπονητές μίλησε ο Δημήτρης Ιτούδης, που από φέτος έχει αναλάβει ηνία της ΤΣΣΚΑ. Ο Έλληνας τεχνικός της Ρωσικής ομάδας, είπε: «Θέλω να συγχαρώ πρώτα όλους τους παίκτες που βραβεύτηκαν και τους τέσσερις προπονητές που είναι εδώ σήμερα. Συνηθίσαμε να νικάμε με την ΤΣΣΚΑ στη σεζόν, κτίσαμε αυτοπεποίθηση. Είχαμε προβλήματα με τραυματισμούς, εν συνεχεία μπήκε ο Κιριλένκο και έπρεπε να προσαρμοστεί η ομάδα κι εμείς, αλλά τώρα είμαστε εδώ και έτοιμοι να κάνουμε ένα μεγάλο παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό. Οι παίκτες που συμμετέχουν σε αυτή την ομάδα αύριο θα βγουν στο παρκέ και θα παλέψουν. Είναι μεγάλη τιμή για την ΤΣΣΚΑ που είναι στο 12ο φάιναλ φορ τα τελευταία 13 χρόνια.»

Απαντώντας σε ερώτηση για το γεγονός ότι απέναντί του βρίσκεται ένας ακόμα Έλληνας προπονητής, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, είπε: «Χαίρομαι που ο Σφαιρόπουλος είναι προπονητής του Ολυμπιακού και έφερε την ομάδα ως εδώ. Συναισθήματα; Είμαστε ενθουσιασμένοι, αλλά συγκεντρωνόμαστε στο αυριανό παιχνίδι. Έχουμε πάρει τα μαθήματά μας από το επώδυνο παρελθόν και αυτοί που ήταν νέοι τότε έχουν τώρα εμπειρία».

Οι αρχηγοί

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού Βασίλης Σπανούλης παίρνοντας το λόγο, είπε: «Άλλο παιχνίδι το αυριανό εν συγκρίσει με αυτά του 2012 και του 2013 σε φάιναλ φορ με την ΤΣΣΚΑ. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διεκδικήσουμε τις όποιες πιθανότητες μας αναλογούν. Το πιο σημαντικό είναι σε μια ομάδα να έχει καλούς χαρακτήρες και ο καθένας να είναι χαρούμενος με το ρόλο του. Στην ομάδα μου, τον Ολυμπιακό, έχουμε παίκτες με αυτά τα χαρακτηριστικά, οι προπονητές και η διοίκηση μας βοηθούν και είμαστε χαρούμενοι που φτάσαμε ως εδώ και θα ανταγωνιστούμε απέναντι στους καλύτερους. Είμαι επίσης χαρούμενος που είμαι σε μία ομάδα στην οποία όλοι παίζουν για την… ομάδα. Εμαθα να δουλεύω σκληρά από μικρός, παίζουμε το άθλημα που αγαπάμε κι ό,τι κάνουμε το κάνουμε με αγάπη. Είμαστε υπερήφανοι στον Ολυμπιακό που εκπροσωπούμε επάξια το ελληνικό μπάσκετ και το Ελληνικό Έθνος».

Το λόγο πήρε ακολούθως ο Φελίπε Ρέγες, ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος μάλιστα ζήτησε να μιλήσει στα ισπανικά και όχι στα αγγλικά, όπως οι υπόλοιποι: «Είναι το τρίτο συνεχόμενο φάιναλ φορ συνεχόμενο για εμάς και θέλουμε να συνεχίσουμε να γινόμαστε καλύτερη ομάδα και είμαστε εδώ για να προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε τον τίτλο αυτή τη φορά. Είναι σημαντικό που παίζουμε στην έδρα μας. Νιώθουμε πίεση, όλοι μας ζητούν να κατακτήσουμε τον τίτλο. Ήταν δύσκολο να φτάσουμε ως εδώ, όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να κατακτήσουμε την Ευρωλίγκα, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε κάθε μέρα».

Ο πρώην «ερυθρόλευκος» και νυν παίκτης και μάλιστα αρχηγός της «ρωσικής αρκούδας» που ακούει στο όνομα ΤΣΣΚΑ, Μίλος Τεόντοσιτς, είπε: «Προτιμώ να μιλώ για την ομάδα, όχι τον εαυτό μου. Παίξαμε εκπληκτικό μπάσκετ φέτος. Αν παίξουμε αύριο, όπως παίξαμε όλη τη σεζόν, ελπίζω πως θα νικήσουμε. Φυσικά, ο Σπανούλης είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης του Ολυμπιακού. Υπάρχουν, όμως και άλλοι παίκτες και δεν θα είναι εύκολο για εμάς αύριο».

Τελευταίος ο Σέρβος αρχηγός της Φερέμπαχτσέ/Ουλκέρ, Νεμάνια Μπιέλιτσα, ο οποίος έκλεισε την παρουσίαση, λέγοντας: «Μπορεί για τον προπονητή μας να μην είναι η πρώτη φορά σε φάιναλ φορ, αλλά για τους περισσότερους από εμάς είναι μία νέα εμπειρία. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε… καλή δουλειά. Δεν ήρθαμε εδώ απλά για να επισκεφθούμε τη Μαδρίτη, ήρθαμε εδώ για να προσπαθήσουμε να αναδειχτούμε πρωταθλητές Ευρώπης. Μπορείς να μάθεις πολλά από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, όχι μόνο μπάσκετ, αλλά και για τη ζωή. Είναι εκπληκτικός άνθρωπος. Όταν ήρθα στη Φενέρ, ήρθα μόνο για εκείνον. Και όταν κοιτάω πίσω, αν μου έλεγε τώρα κάποιος να πάω κάπου αλλού θα του έλεγα πως θα πρέπει να είναι τρελός».

Keywords
Τυχαία Θέματα