Διαβατά: Μπλόκο από πρόσφυγες στο ΕΛΚ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Επιτροπή Περιφερειών για το συνέδριο με τίτλο «Ο ρόλος των Περιφερειακών και Τοπικών Αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην αντιμετώπιση της Προσφυγικής Κρίσης: Η κοινή μας πρόκληση, η συλλογική μας απάντηση».

Tα μέλη του ΕΛΚ που βρέθηκαν στην Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν επίσκεψη

στο κέντρο φιλοξενίας στα Διαβατά, με σκοπό να δουν τις συνθήκες στις οποίες διαβιούν οι πρόσφυγες. Εκεί, ενημερώθηκαν από τον ταγματάρχη πεζικού Γ. Μορφίδη ότι στο συγκεκριμένο κέντρο διαμένουν 956 άτομα με πάνω από το 50% να είναι ανήλικοι, το 80% του συνολικού πληθυσμού Σύροι πρόσφυγες και υπάρχουν και 30 ασυνόδευτοι ανήλικοι, ηλικίας 16-18 ετών.

Απέκλεισαν την έξοδο

Κατά την αποχώρηση της αντιπροσωπείας του ΕΛΚ, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, πρόσφυγες και μετανάστες απέκλεισαν την έξοδο, μη επιτρέποντας στα τρια λεωφορεία να βγουν, ζητώντας κάποιον προκειμένου να του κοινοποιήσουν τα προβλήματά τους.

Για το γεγονός ειδοποιήθηκε ο κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος παρ’ότι είχε φύγει, επέστρεψε και μίλησε με τους συγκεντρωμένους, που μετά από 20 λεπτά επέτρεψαν την αποχώρηση.

Τα ζητήματα που τέθηκαν από τους διαμένοντες στον καταυλισμό στον περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας ήταν η κακή ποιότητα του φαγητού, οι δυσκολίες διαβίωσης σε σκηνές και οι ανεπαρκείς υγειονομικές υπηρεσίες.

Το άρθρο Διαβατά: Μπλόκο από πρόσφυγες στο ΕΛΚ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα