Διάθεση αλιευμάτων σε άπορες οικογένειες στη Δραπετσώνα

Οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δραπετσώνας, σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν στη Δραπετσώνα προχώρησαν στην κατάσχεση 77 κιλών νωπών αλιευμάτων.

Ειδικότερα, στις 11-11-2013 οι ποιοτικοί ελεγκτές κτηνίατροι κατέσχεσαν 77 κιλά νωπά αλιεύματα όπως τσιπούρες, μπαλάδες, σαρδέλες, γάβρος και καραβίδες από πλανόδιο έμπορο,

ο οποίος δε διέθετε την απαραίτητη άδεια και τα προβλεπόμενα συνοδευτικά έγγραφα. Κατά τον επιτόπιο έλεγχο τα παραπάνω αλιεύματα βρέθηκαν σε καλή υγειονομική κατάσταση, κρίθηκαν κατάλληλα για άμεση κατανάλωση με αυστηρό χρονικό περιορισμό δύο ημερών και διατέθηκαν στο Φιλόπτωχο Ταμείο Αγίου Φανουρίου της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά στη Δραπετσώνα, προκειμένου να χορηγηθούν σε άπορες οικογένειες της περιοχής.

Επισημαίνεται ότι μετά την πρόσφατη κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, όλες οι αρμοδιότητες μεταξύ των οποίων και η πάταξη του παράνομου εμπορίου, μεταβιβάστηκαν στην Ελληνική Αστυνομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα