Διαψεύστηκε η άτυπη παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Διαψεύστηκε από την γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου η είδηση που είχε διαρρεύσει από το υπουργείο Οικονομικών πως εξετάζεται η περίπτωση να δοθεί άτυπη παράταση προκειμένου να υποβληθούν χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις οι περίπου 100.000 φορολογικές δηλώσεις που έμειναν εκτός του TAXIS και δεν κατατέθηκαν εμπρόθεσμα έως τις 14 Ιουλίου.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα in.gr η επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ξεκαθάρισε πως «το σύστημα δεν πρόκειται να μείνει

ανοικτό».

Υπενθυμίζεται ότι οι πληροφορίες που διαψεύσθηκαν από την επικεφαλής της ΓΓΔΕ υποστήριζαν πως το υπουργείο Οικονομικών θα κατέθετε τροπολογία στη Βουλή με την οποία θα επιτρεπόταν το σύστημα Taxis να δέχεται δηλώσεις για 2-3 ημέρες, ώστε όσοι δεν κατάφεραν τη Δευτέρα 14 Ιουλίου να υποβάλλουν τη δήλωση τους να το πράξουν χωρίς να πληρώσουν πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται από το υπουργείο Οικονομικών το ενδεχόμενο υποβολής των εκπρόθεσμων φορολογικών δηλώσεων, χωρίς ο φορολογούμενος να χάνει το αφορολόγητο των 2.100 ευρώ, αλλά να πληρώσει την επιβάρυνση μόνο του προστίμου που προβλέπει η νομοθεσία.

Το άρθρο Διαψεύστηκε η άτυπη παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα