«Όχι» λέει στη ΔΗΜΑΡ ο Θεοδωράκης για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

«Η χώρα δεν μπορεί να σωθεί από μια κάστα προνομιούχων που ‘’σήμερα’’ επιχειρεί μέσα από μια ‘’συντηρητική’’ κυβέρνηση, ‘’αύριο’’ από μια ‘’προοδευτική’’ και ‘μεθαύριο’’ από μια ‘’εναλλακτική’’», αναφέρει ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης σχετικά με το κάλεσμα της Δημοκρατικής Αριστεράς για διάλογο για το μέλλον της Κεντροαριστεράς.

Ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε πιστός στο διάλογο, αλλά «όχι με πρωταγωνιστές αυτούς που οδήγησαν τη χώρα στο ναυάγιο ή αυτούς που δεν κατάφεραν να το αποτρέψουν παρότι

τους δόθηκε η ευκαιρία».

Επίσης, στην επιστολή του ο κ. Θεοδωράκης ασκεί κριτική για το ότι «στο διάλογο εκλήθησαν ακόμη και πολιτικοί που μετέχουν σήμερα στη κυβέρνηση», σχολιάζοντας ότι δεν αντιλαμβάνεται «πως οι άνθρωποι που έχουν αντικειμενική πολιτική ευθύνη (και ορισμένοι από αυτούς και προσωπική ευθύνη) για την κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα, θα είναι χρήσιμοι σε έναν διάλογο για τις λύσεις που απαιτούνται».

Γενικότερα, ο κ. Θεοδωράκης μάλλον απορρίπτει την προοπτική ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η ανασυγκρότηση της «κεντροαριστεράς» ή η ανασυγκρότηση της «κεντροδεξιάς» που κάποιοι συζητούν, με «παλιά φθαρμένα υλικά», τι άλλο έχει να προσφέρει στον τόπο, πέρα από την σωτηρία του παλιού πολιτικού συστήματος;».

Το άρθρο «Όχι» λέει στη ΔΗΜΑΡ ο Θεοδωράκης για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα